Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Road to WinDays

Nakon što je krajem travnja uspješno održan online programski dan WinDays Virtual koji je okupio 1.997 jedinstvenih sudionika, WinDaysi 2. srpnja od 17:30 do 19:15 donijeli su Road to WinDays, online program koji je kombinirao poslovno – tehnološke teme. Road to WinDays emitirao se uživo iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru.

Program se mogao pratiti putem live prijenosa na Facebooku i YouTubeu. Nije bila potrebna prethodna prijava, registracija niti kotizacija jer je sudjelovanje za sve besplatno.

Road to WinDays dio je WinDays20 konferencije koja će se održati online od 7. do 9. prosinca 2020. 

Dodaj u kalendar

Live Stream (Facebook) Live Stream (YouTube)

Četvrtak, 2.7.2020.

17:30 Početak programa
Uvod u Road to WinDays
Iva Šulentić
Kako su IT sustavi preživjeli lockdown?
Ilija Ranogajec (Span)
Period izolacije od poslovnog okruženja, kolega, prijatelja i društvenih aktivnosti općenito svima nam je teško pao. No, zamislite koliko bi tek bilo teško preživjeti taj period da nije bilo alata za online konferenciranje i zajednički rad, Netflixa, YouTubea, Deezera i brojnih drugih koji su nam u jednu ruku omogućili da nastavimo raditi i družiti se, a u drugu ruku prikratiti vrijeme s najdražim serijama, filmovima, dokumentarcima i glazbom. Jeste li si ikad postavili pitanje kako ti svi sustavi, koje stotine milijuna ili čak milijarde korisnika koriste svaki dan, zapravo rade? Kako to da oni (gotovo uopće) nisu osjetili masivan rast broja istovremenih korisnika? U čemu je tajna modernih IT sustava? Mi kao korisnici najčešće o tome ne razmišljamo, no svaki IT-evac zna da osigurati ovako visoku dostupnost nije nimalo lako. Upravo smo zbog toga zamolili Iliju da uđe iza te „oblačne zavjese“ i približi nam kako funkcioniraju skalabilni i distribuirani sustavi otporni na sve prepreke modernog doba.
Padate li na testu sigurnosti u situaciju rada na daljinu?
Igor Pavleković (Microsoft)
O radu iz topline vlastitoga doma u našoj zemlji donedavno su maštali mnogi kojima je odlazak na posao predstavljao mukotrpni skup koraka od ranog ustajanja, dugotrajne vožnje bilo vlastitim ili javnim prijevozom, nefleksibilnosti radnog vremena i sličnih stvari s kojima se prosječan građanin naše zemlje svakodnevno susreće. Ovaj iznenadni lockdown za veliku je većinu građana tu maštu pretvorio u realnost, za neke čak i surovu realnost na čak više mjeseci, a neki još uvijek tako funkcioniraju. Jeste li razmišljali koliko je rad od kuće zapravo siguran i je li nova situacija donijela i neke nove prijetnje? Igor će nas upoznati s najčešćim vrstama sigurnosnih napada, uputiti što učiniti kako bismo ih prevenirali i kako se od njih obraniti ili oporaviti.
Umjetna inteligencija za obične smrtnike
Filip Glavota (Cloudborn)
O umjetnoj inteligenciji podosta se piše i priča, a njezine primjene u velikom broju slučajeva uvelike pomažu čovječanstvu – kako na znanstvenoj razini, tako i na onoj svakodnevnoj, praktičnoj. Automatizacija poslovnih procesa jedan je od nužnih preduvjeta za pravu i uspješnu digitalnu transformaciju, a umjetna inteligencija tu automatizaciju dovodi na jednu potpuno novu razinu. Takav pristup primjeni ove iznimno napredne tehnologije više nije rezerviran samo za geekove – data scientiste i razvojne inženjere. Danas je mogu iskoristiti svi, a Filip će nam pokazati kako.
Okrugli stol: Fizički, hibridni i virtualni eventi – kako izgleda budućnost event industrije?
Moderator: Tomislav Tipurić
Sudionici: Ivan Burazin, Željko Krizmanić, Tea Krpan, Igor Pavleković
Pandemija, točnije lockdown kojeg nam je donijela, a koji za event industriju još uvijek traje, stavila je pred organizatore brojne izazove. Pojedini događaji su otkazani, većina ih je odgođena, a neki su se snašli s različitim platformama za virtualne događaje. Kako je izgledao proces organizacije? Koje su tehnologije koristili? S kakvim su se izazovima snašli u pripremi, kao i u egzekuciji virtualnih događaja? Kakva nam je budućnost konferencija i drugih događanja? Sve su to pitanja na koja će naši iskusni sudionici dati svoje odgovore u ovoj ekskluzivnoj panel diskusiji.
19:15 Završetak programa