Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

You (still!) don't know async ⚡ await

Dolazi nam C# 8, a još od verzije 5 s .NET 4.5 okvirom nam je ustupljena velika moć async / await sintakse za efektivno i elegantno programiranje asinkronih operacija u .NET okolini.

Jeste li ikad zapravo ušli u srž Task klase? Pogledali MSIL state mašinu iza async metode? Ostali oduševljeni jer je bačen aggregate exception? Ako niste, a hladne krvi volite pisati .Result, async void, .Wait(), thread vam je identičan tasku, sinkronizacijski kontekst vidite samo na nastupu u bazenu (onom s vodom a ne Threadovima), te asinkrono vodite kao i paralelno? Mislite da monitori, semafori i ManualResetEvent su isključivo vezani uz asinkrone operacije, Matrix nije vaš najdraži film...? :-) E, pa onda je ovo (praktičnim primjerima i tvrdokornom teorijom vođeno) predavanje upravo za Vas!

Proći ćemo (vrlo!) česte (i opasne!!) greške, pretpostavke i FAQ u radu s async / awaitom. Ponovit ćemo obaveznu teoriju koja prethodi radu s async /awaitom. Zatim, proučiti primjer po primjer, što i možete ponijeti sa sobom nakon predavanja, te početi primjenjivati svaki dan! A i trebali bi ste, jer tko još voli deadlock, smrznut UI ili silent gubljenje svakog 5. maila, transkacije, podatka u nekoj zločesto napisanoj async metodi?!

Ako još uvijek mislite da baš cijelo vrijeme postoji thread u asinkronoj operaciji, evo jedan citat: "There is no thread."

Vidimo se!

0 komentar(a)

Materijali s predavanja

Vedran Mandić

FUNCTOR, obrt za usluge

S kompjuterima od svoje 3. godine, nešto kasnije se upoznao i s programiranjem (na sreću!). Trenutačno u vrlo stabilnoj (Full-Stack) vezi s .NET svijetom tehnologija uz povremeno švrljanje na Front-End tamne strane softverskog inženjeringa. Zaposlen kao Freelancer, predavač, MCT i .NET konzultant za domaće i strane korisnike. Trenutno radi kao voditelj razvoja ERP sustava za tvorničku proizvodnju. Voli se družit' i popit' pivu po meetupima, a najviše na Windaysima! :-)

Komentiranje moguće potvrđenim sudionicima konferencije kroz WinDays aplikaciju.

app.windays.hr

Podijeli s prijateljima