Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Upotreba proširene stvarnosti u industriji

Sveprisutne moderne tehnologije i potreba za sve bržim i učinkovitijim procesima rapidno utječu na prirodu skladišta i način njihove organizacije. Svi smo već jako dobro upoznati s online trgovinom i mogućnostima dostave od jednog ili dva dana što znači da su skladišta preuzela značajnu ulogu u izvršavanju direktne isporuke korisnicima, te trgovinama. Iako su skladišta sve modernija, još uvijek su velika, zahtjevna i ponekad neorganizirana okruženja, a primjena novih tehnologija poput AR-a je ključna je za održavanje procesa. AR pametne naočale i njihova "pick-by-vision" mogućnost oslobađa radnicima ruke što znači da ne moraju koristiti tradicionalni način praćenja artikala na papirnatim listama i čitanja uputa za prikupljanje, te im omogućuju da rade udobno, sigurno i učinkovito u skladištima. AR pojednostavljuje radni proces, a zauzvrat nudi uvjerljiv povrat investicije organizacijama kroz smanjene pogreške, bolju optimizaciju i veću učinkovitost. Jedne takve su i Microsoft HoloLens naočale koje omogućavaju primjenu proširene stvarnosti ugrađene u moderne naočale koje su ugodne za korištenje i relativno jednostavne za primjenu. U demu će poseban osvrt biti na mogućnosti korištenja HoloLens naočala u industriji s naglaskom na skladišna okruženja, gdje ćemo prikazati kako se potencijalno mogu ostvariti uštede postignute boljom koordinacijom, skeniranjem proizvoda korištenjem naočala i optimizacijom ruta unutar skladišnih operacija.

0 komentar(a)

Materijali s predavanja

Marko Ćorić

COMBIS d.o.o.

Većinu svog radnog vijeka sam proveo unutar sistem integratorskih tvrtki radeći za telekome i unutar telekoma. Karijerno sam startao kao razvojni inženjer da bih se kasnije više usmjerio ka konzultantskom angažmanu te sam u konačnici napravio korak dalje prema presales/business ulozi unutar IT-a. Posjedujem bogato iskustvo u području CRM-a, Billinga, analize poslovnih procesa i arhitekture poslovnih rješenja. U Combisu sam na poziciji voditelja razvoja poslovanja iz područja Big Data i Artificial Intelligence. Budući da je umjetna inteligencija tehnologija od velikog interesa u Combisu, meni je zadaća pronaći partnere i industrije te osmisliti inovativna rješenja koja će u konačnici zaživjeti kao komercijalni proizvodi.

Jerko Škorić

Diversitas IT sustavi d.o.o.

Komentiranje moguće potvrđenim sudionicima konferencije kroz WinDays aplikaciju.

app.windays.hr

Podijeli s prijateljima