Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

"Svi za jednog, jedan za sve! "

Naslovna rečenica koja će nas uvijek podsjetiti na vječno geslo Dumasovih glavnih junaka, mušketira. No, ukoliko bismo ju postavili u kontekst Microsoftovih alata, prvo čega bismo se sjetili su Teamsi. Posljednje dvije godine Teamsi su od uobičajenog MS alata napredovali do – nezamjenjivog. Početna vizija kreiranja aplikacije koja u jednom prozoru pruža potpun pregled svih ostalih i tako omogućuje neometan rad i efikasnu svakodnevnicu je svakako ostvarena. Osim toga, Microsoft iznimno efikasno osluškuje potrebe svojih korisnika tako da Teamsi iz mjeseca u mjesec postaju sve bolji, brži i korisniji. Sustavan pregled aktivnosti, lakoća međusobnog komuniciranja, mogućnost dodatnih pohrana i rad u jednom pregledniku, detaljno filtriranje, organizacija timova i opcije Outlook kalendara samo su pojedinačne funkcionalnosti koje podižu aplikaciju na jedan, viši i kvalitetniji nivo. Ipak, ponekad je uvođenje novog alata u organizaciju, koliko god on bio izvanredan, osuđeno na propast. Za maksimalan uspjeh realizacije i adekvatnog korištenja potrebno je razraditi određen broj scenarija korištenja te ih redovitim prezentacijama i pilot projektima uvrstiti u radnu svakodnevnicu korisnika, odnosno zaposlenika. Stoga je cilj ovog predavanja prikazati kako Teamsi omogućuju prikaz svih potrebnih alata unutar jednog prozora te iznimno smanjuju potrebu za otvaranjem dodatnim aplikacija uključujući i one za aktivan rad poput Worda, Excela ili Power Pointa. Mogućnost planiranja rasporeda kroz Planner, korištenje anketa i Forma, OneNotea ili nekih od 300 ponuđenih dodatnih aplikacija i konektora. Tu je i mogućnost održavanja sastanaka s brojnim dodatnim opcijama, a između ostalog i multitaskinga uz odličan dodatak simultanog rada na bilješkama... U ovom bi predavanju bio uključen demo s nabrojanim opcijama i simulacija svakodnevnog rada na Teamsima kako bi se zorno prikazao jedan aktivan radni dan na Teams platformi.Spomenula sam tek neke od opcija, ali zaključak ne izmiče. Ovime je zaista kreirana situacija u kojoj, bez sumnje, možemo tvrditi da su Teamsi utjelovili rečenicu iz naslova i postali alat koji objedinjuje sve u jednom, a pritom ne izostavljajući ni jednog. Dakle, pojednostavimo – jedan za sve, svi za jednog = Microsoft Teams. 😊

Katarina Zenko

INFOCUMULUS d.o.o.

Moje ime je Katarina Zenko. Magistrirala sam na Fakultetu političkih znanosti, smjer politologija. Tijekom studija sam stekla iskustvo rada kroz razne poslove – uredska administracija, agent u korističkoj podršci te poslovi prodaje.
Više od 3 godine radim u InfoCumulusu. Počevši kao Projekt Administrator usavršila sam svoja znanja na područjima konzaltinga, organizacije i timskog rada. Trenutna pozicija Consultanta omogućuje mi rad na brojnim projektima implementacije Yammera, Teamsa, internih aplikacija kao i projekata istraživanja tržišta.

InfoCumulus je odnedavno član Span grupe čime se naša dosadašnja ekspertiza i obujam projekata proširio i na druga zanimljiva područja.

Podijelite s prijateljima