Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Sve što ste oduvijek željeli znati o AIP-u, a niste se usudili pitati v2.0

Azure Information Protection (AIP) je usluga dostupna u Oblaku koja organizacijama/tvrtkama omogućava klasificiranje i zaštitu dokumenata i e-pošte primjenom labela. Tako to u jednoj rečenici definira Microsoft, ali AIP je mnogo više od toga.

Motivirani GDPR-om i DLP-om istražili smo mogućnosti koje nam AIP nudi i doznali odgovore na mnoga pitanja koja smo imali (ali i na neka koja nismo znali da imamo). Na temelju tog iskustva osmislimo smo prezentaciju kroz koju ćemo podijeliti odgovore na pitanja kao što su:
- Kako AIP radi?
- Što su AIP labele, a što AIP politike?
- Koja je razlika između "klasičnog" i "unified labeling" AIP klijenta?
- Kako se dokumenti označavaju, a kako štite?
- Kako automatizirati stavljanje labela?
- Govori li AIP strane jezike?
- Postoji li veza između AIP-a i daltonizma?
- Može li se i kako AIP povezati s drugim IT sustavima?
- Kako to radi na mobilnim uređajima?
- Rade li AIP labele i s dokumentima koji nisu kreirani u MS Office aplikacijama?
- Kako pripremiti korisnike za korištenje labela?

Ovo predavanje je bilo planirano za Windayse koji su se trebali održati u travnju. Kako je došlo do odgode, a mi smo u međuvremenu AIP sustav počeli ozbiljno koristiti, inicijalnu prezentaciju smo nadogradili na verziju 2.0 kako bi dali odgovora i na ova pitanja:
- Kako uskladiti AIP i zakonsku regulativu?
- Kako upravljati s iznimkama?
- Kako rješavati "izazove" u radu?


U slučaju da vam na video snimci predavanja / demoa ili u priloženoj prezentaciji neki detalji nisu dovoljno jasno vidljivi ili vam nedostaje neka ključna informacija, slobodno nam se obratite na info@windays.hr – potrudit ćemo se pribaviti vam potrebne informacije. (Napomena: uz predavanja su priložene prezentacije svih predavača koji su ih pristali podijeliti sa sudionicima.)

Materijali s predavanja

  • Dostupno samo sudionicima konferencije. Molimo prijavite se.

Zlatan Stilinović

PBZ d.d.

Na životnoj prekretnici, prilikom odabira između toga da budem kuhar ili da se bavim nečim vezanim za studij elektrotehnike odabrao sam ovo drugo. Sada kuham za osobni gušt, a za život zarađujem administracijom IT sustava s naglaskom na sigurnosna rješenja. Svakodnevno na posao dolazim biciklom i veselim se novim izazovima koje pred nas stavljaju hackeri. Nakon prošlogodišnjeg predavačkog debija na Windaysima (koji nije završio bijegom ni publike ni mene) želja za podjelom stečenog znanja i iskustva dodatno mi se povećala pa se i ove godine vraćam s, nadam se, interesantnom temom.

Podijelite s prijateljima