Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Strukturno logiranje kontejneriziranih aplikacija i EFK stack

Kontejneri su promijenili način na koji sakupljamo logove, između ostaloga. Na ovom predavanju ćemo pokazati primjer strukturnog logiranja dokerizirane .NET Core aplikacije korištenjem Seriloga u kombinaciji s lokalnim EFK stackom za pohranu, analitiku i alerting. EFK stack je modificirana verzija popularnog ELK stacka koja umjesto Logstasha za obradu logova koristi Fluentd koji se pokazao bržim, fleksibilnijim i standardiziranijim alatom. Pokazati ćemo jednostavan način na koji svaki developer može u svom razvojnom okruženju isprobati EFK stack i učiniti logiranje korisnijim i zabavnim. Nakon što uspostavimo prijenos aplikacijskih logova u Elasticsearch, podesiti ćemo dashboard s vizualizacijama, pokazati kako pretraživati i postaviti custom watcher koji će se u slučaju ERROR log level zapisa javiti putem Slacka.
Vrtite K8s cluster na Azure-u? Demonstrirani pristup se, u osnovi, odnosi za svaki use case.

0 komentar(a)

Materijali s predavanja

Dražen Patekar

EKOBIT d.o.o.

Dražen je .NET developer i zaljubljenik u open source tehnologije. Trenutno radi kod klijenta na velikom fintech projektu. Osim developmenta, ponekad se voli baviti devopsom i sistemašenjem. U svakodnevnom radu najviše koristi .NET Framework, Docker i Linux bazirane sustave. Voli eksperimentirati s novim tehnologijama. Slobodno vrijeme provodi s obitelji, a katkad uspije uskočiti u kajak ili na bicikl i guštati u prirodi.

Komentiranje moguće potvrđenim sudionicima konferencije kroz WinDays aplikaciju.

app.windays.hr

Podijeli s prijateljima