Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

S DevOps-om do EU fondova

DevOps kultura više nije tolika novost i Internet je preplavljen člancima na ovu temu, no koliko smo često imali priliku poslušati realnu priču gdje je DevOps kultura bila glavni pokretač rješavanja jaza između programskih inženjera i konzultanata? Na ovom predavanju ćemo demonstrirati na koji smo način, uz pomoć Azure DevOps-a, u sklopu projekta razvoja Nacionalnog informacijskog sustava „eFondovi”, u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, implementirali DevOps kulturu te ćete spoznati i onu drugu stranu, a to je da je DevOps puno više od automatizacije isporuka. Predavanje će osim navedenog obuhvatiti i vezu između agilnog načina razvoja IS-a, u konkretnom slučaju Scrum metodologije i DevOps-a. Proces koji je cijeli projektni tim usvojio razrađen je do najsitnijeg detalja koristeći najbolje od onoga što Scrum i DevOps nude uključujući najbolje prakse u razvoju i kontroli koda, automatizaciji build-a, bot-ove koji su integrirani s komunikacijskim kanalom tima pa sve do onoga na što svi pomisle kada se spomene DevOps – automatizirane isporuke na sve okoline od razvojne do produkcijske.

0 komentar(a)

Materijali s predavanja

Tomo Stjepović

OMEGA SOFTWARE d.o.o.

Tomo Stjepović radi u Omegi Software od 2016. godine kao razvojni inženjer. Diplomirao je na Sveučilištu u Dubrovniku, smjer Primijenjeno/poslovno računarstvo. Trenutno je u ulozi lead developera u timu koji već dvije godine razvija Nacionalni informacijski sustav „eFondovi”. U zadnjih godinu dana entuzijastično radi na automatizaciji svega i svačega. U slobodno se vrijeme bavi sportom.

Komentiranje moguće potvrđenim sudionicima konferencije kroz WinDays aplikaciju.

app.windays.hr

Podijeli s prijateljima