Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Predvidljivost u softverskom razvoju ili Kako pouzdano dati odgovor na pitanje "Kad će nešto biti gotovo?"

Je li vam razvojni proces predvidljiv? Možete li sebi i korisnicima pouzdano reći kad ćete biti gotovi s određenom funkcionalnošću? Probijate li rokove? Imate li proces pod kontrolom? Uspijevate li odgovoriti na stalne iznimke i nužne hitne intervencije, a istovremeno osigurati produktivan rad na osnovnom skupu zadataka?
Ako ste na bar jedno od gornjih pitanja odgovorili negativno, imamo lošu i dobru vijest za vas. Loša vijest je da su u velikoj mjeri uzrok problema vaše svjesne ili nesvjesne odluke, a dobra vijest je da rješenje postoji te da je dohvatljivo.
Praćenje i upravljanje procesom na osnovi neodgovarajućih metrika nužno vodi do krivih odluka. Procesi bazirani na pogrešnim eksplicitnim ili implicitnim pravilima često su nepredvidljivi i van kontrole.
U predavanju ćemo objasniti koje metrike omogućavaju uvid u stanje razvojnog procesa te kako ih se može prikazati i interpretirati. Odabirom reprezentativnih metrika i njihovim praćenjem, lako ćete uočiti nepravilnosti u procesu i napraviti prilagodbe kojima ćete ga dovesti u kontrolu. Objasniti ćemo utjecaj naizgled sitnih pravila proces i temeljem simulacija pokazati kako male promjene mogu imati značajan utjecaj na ponašanje procesa.

Materijali s predavanja

  • Dostupno samo sudionicima konferencije. Molimo prijavite se.

Ognjen Bajic

Agilist IT d.o.o.

Ognjen Bajić je DevOps konzultant i Professional Scrum Trainer s više od 20 godina iskustva u profesionalnom razvoju softvera. Specijaliziran je za Microsoft ALM/DevOps i radi s Team Foundation Serverom (TFS) i kasnije s Azure DevOps od 2004.
Ognjen pomaže timovima i organizacijama kod uvođenja agilnih alata i praksi, automatizacije i optimizacije razvojnih procesa te da ostvare izvrsnost u kontinuiranoj isporuci i DevOpsu. U radu s timovima, uz fokus na tri aspekta DevOpsa, ljude, procese i alate, vodi ih kod uvođenja profesionalnih razvojnih praksi.
Predavao je na nizu konferencija (TechEd, Basta, ALM Days, NT Konferenca, Windays) i radionica. Od 2006. je nositelj Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za Visual Studio i razvojne tehnologije. Posjeduje niz certifikata: PSM I i II, PSD, MCSD: ALM, MCTS:TFS, MCSD.NET, PMP.

Ana Roje Ivancic

Agilist IT d.o.o.

Ana je konzultant za DevOps i Agile i specijalist za Azure DevOps Services/Server (ex VSTS/TFS) s preko 15 godina iskustva na polju profesionalnog razvoja softvera. Uvjerena je da pomno odabrana kombinacija agilnih i inženjerskih praksi te integriranih alata pomaže organizacijama ostvariti kontinuiranu isporuku vrijednosti svojim korisnicima. Redovito drži predavanja na domaćim i stranim konferencijama (WinDays, ATD, DevArena, ALM Days, NT Konferenca, Basta!) te tehnološke treninge prilagođene klijentima. Sudjelovala je na raznim svjetskim konferencijama (DevOps Enterprise Summit, DockerCon, Agile, ALM Forum, Build). Nositelj je Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za razvojne tehnologije i licencirani je Scrum.org Professional Scrum Trainer (PST). Posjeduje niz Scrum i Microsoftovih industrijskih certifikata. Diplomirani je inženjer matematike i računarstva te magistar ekonomskih znanosti.

Podijelite s prijateljima