Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Panel: Poveži me

Kaže na stranicama naše drage EUnije ovako za IoT: Jeste li znali da se, prema istraživanju Europske komisije, procjenjuje da će tržišna vrijednost IoT tehnologije u EU-u do 2020. narasti do čak jednog trilijuna eura? Ej, jednog trilijuna eura. A gdje ste vi tute?!

Ono što znamo da svake godine iskoči par bombastičnih najava o tome da je IoT stigao u Hrvatsku i da netko gradi ultra-super mrežu i da će nas sve povezat. Ako pitate one koji su „unutra“ reći će vam da velike potrebe za IoT-em u prošlosti zapravo nije niti bilo. Ali stigla je. I bolje se pripremiti. Što još znamo? Znamo da industrija povezuje svoje strojeve, čak i stare novom tehnologijom i to uspješno. Znamo da neki umrežavaju brodove, neki semafore, neki plinomjere, a Rimac automobile i bicikle. Znamo da je HT pokrenuo i 5G mrežu zbog koje će se IoT još jače zakotrljati. Znamo da se sve više traže embedded developeri. To su vam oni koji osim samog softvera moraju imati i dobro poznavanje hardvera. I malo ih je.

A što ne znamo, a trebali bi? E to ćete saznati na panelu.

Moderator: Oleg Maštruko

Materijali s predavanja

  • Dostupno samo sudionicima konferencije. Molimo prijavite se.

Matija Puškar

Byte Lab Grupa d.o.o.

Matija Puškar rođen je 1989. godine u Zagrebu. Nakon preddiplomskog studija, upisuje i 2012. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu završava diplomski studij smjera računarstvo, modul elektroničko i računalno inženjerstvo kao magistar inženjer elektrotehnike i računalnog inženjerstva. Iste godine, s partnerom osniva tvrtku Byte Lab Grupa d.o.o., gdje se kao voditelj razvojnog tima bavi razvojem embedded sustava te specijaliziranih sklopovskih i programskih rješenja. Iskustvo je stekao na razvoju integriranih sklopova na siliciju, specijalizirane mjerne i testne opreme za integrirane krugove, kao i na raznim sustavima automatizacije. Završio je brojne seminare na temu poslovanja, projektiranja elektroničkih sustava te projektiranja i tehnologije izrade tiskanih pločica. Dobitnik je više priznanja i odličja u području inovacija, između ostalih i Vidi e-novation za fizičke osobe te Posebne Rektorove nagrade za rad „Sustav za testiranje temperaturnih svojstava i elektromagnetske kompatibilnosti integriranih sklopova“. Danas je direktor Byte Lab Grupe d.o.o. specijalizirane za razvoj proizvoda, koja je zajedno sa sestrinskom tvrtkom B. L. Manufacturing d.o.o. specijaliziralnom za proizvodnju isporučila klijentima više od 200 različitih projekata u zadnjih osam godina. Preko 95% prihoda obje tvrtke dolazi iz izvoza, a većina prihoda dolazi s tržišta Beneluksa i DACH regije.

Ostala predavanja

Izazovi razvoja IoT proizvoda

100 BIZ

Oleg Maštruko

Bug

I am editor in chief and columnist for Croatian IT business magazine and website Mreža, executive producer of Mreža Smart Day events, conference director for business conferences and events. I am speaker, keynoter and moderator on various events, panel discussions and conferences; I write and comment regularly on diverse topics for other magazines, publications, TV networks, social networks and websites. I travel a lot. I published nine books on diverse topics from IT to photography and travel, and seven online travelogue projects.


Oleg je glavni urednik i kolumnist magazina i weba za IT profesionalce Mreža, izvršni producent serije evenata Mreža Smart Day, i direktor nekoliko poslovnih konferencija u organizaciji IT medija Bug. Nastupa kao govornik, keynoter i moderator na raznim događanjima, panel diskusijama i konferencijama; redovito piše i komentira razne teme za druge magazine, publikacije, medije, TV postaje i društvene mreže. Puno putuje. Objavio je devet knjiga o raznim temama od IT-a preko fotografije do putovanja, te sedam online putopisnih projekata.

Ostala predavanja

Panel: Kako se kaže Majke mi na binarnom?

100 BIZ

Bruno Crnički

IoT Net Adria d.o.o.

Diplomirani ekonomist iz informatičke i poduzetničke obitelji. Početkom 2017. godine Bruno Crnički i Silvio Galić zajednički su uz potporu CompING d.o.o. pokrenuli projekt izgradnje nacionalne LPWAN mreže za Internet stvari bazirane na Sigfox tehnologiji. Od početka 2018. Bruno Crnički je Član uprave Iot Net Adria d.o.o.

Roko Roić

Connected devices d.o.o.

U softverskoj je industriji od 1999. godina, a programira od kraja osnovne škole. Većinu programerskog staža odradio je u Javi ekosustavu.

Nakon 10-ak godina provedenih kao programer, počeo je voditi projekte i softverske timove, a nakon toga razvoj proizvoda i organizacijske odjele. Kroz najveći dio svog desetogodišnjeg menadžerskog puta, uspješno je provodio Lean i Agile prakse u svojim timovima.

Danas je jedan od suvlasnika tvrtke Agency04, koja se bavi razvojem softverskih rješenja i savjetovanjem korisnika iz područja agilnih metodologija. Osnivač je startupa Spotsie, koja se bavi Internet of Things tehnologijama.

Tomislav Sladonja

Hrvatski Telekom d.d.

Podijelite s prijateljima