Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Panel: I'll be back!

Još se naš stari dobri Arni nije vratio iz budućnosti da kokne onoga (možda Elona Muska) tko će strojevima koji će preuzeti svijet raditi probleme. A blizu nam je ta godina. Čovjek, pardon kiborg, je stigao iz 2029. No, hajdemo mi u realnost i to Hrvatsku. Da se svi klade na Umjetnu inteligenciju kao ključnom dijelu digitalne transformacije više ne treba pričati. Ili možda i treba?! U svakom slučaju ne možete raditi biz-tech konferenciju i preskočiti ovu temu kad je AI krovno tehnološko područje koje povezuje i IoT i Fintech i Online prodaju i…ma ste znate.

Ono što nas zanima je što rade hrvatske tvrtke, kako one koje kucaju algoritme tako i one koje primjenjuju tehnologiju. Što je stvarnost, a što budućnost? Tko je dalje zagazio i na što treba paziti u short termu? I ono što je najvažnije „will he be back?“

Moderator: Jan Stedul

Materijali s predavanja

  • Dostupno samo sudionicima konferencije. Molimo prijavite se.

Siniša Košćina

IN2 d.o.o.

Siniša Košćina, rođen 1974. u Zagrebu. Diplomirao računarstvo 1999. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, magistrirao poslovno upravljanje na IEDC Bled 2013. godine. Trenutno direktor razvoja poslovanja u sektoru zdravstva IN2 grupe zadnje 4 godine (zaposlen u IN2 zadnjih 15 godina), a prije toga posjeduje višegodišnje iskustvo u vođenju IT projekata u različitim područjima (telekom, promet, financije, razvoj i implementacije ERP sustava…). U aktualnom području eZdravstva izdvajaju se 2,5 godine vođenja projekta implementacije integriranog bolničkog informacijskog sustava na KBC Zagreb, vođenje projekata eListe čekanja i eNaručivanje za Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, vođenje istog projekta u Republici Sloveniji (eNaročanje + eNapotnica), te aktualno vođenje projekta implementacije bolničkih informacijskih sustava u inozemstvu (Azerbajdžan, Vijetnam, Saudijska Arabija). Kroz sudjelovanje i u ostalim projektima eZdravstva, sudjelovanjem na konferencijama posvećenim informatizaciji zdravstva, djelovanjem u upravnom odboru HL7 Hrvatska te gostujućim predavanjima i vođenjem seminara na kolegiju medicinske informatike Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, aktivno sudjeluje u razvoju eZdravstva u regiji.

Slaven Mišak

BonsAI d.o.o.

Slaven je su-osnivač tvrtke BonsAI d.o.o. čija je misija primijeniti mogućnosti AI tehnologija za povećanje produktivnosti poslovanja svojih korisnika. Diplomirao je računalnu znanost na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te je dobar dio svoje karijere proveo u tvrtki Span d.o.o. (BonsAI je član Span grupe) skupljajući iskustvo i učeći od najboljih. Sada vrijeme provodi slušajući potrebe korisnika i mapirajući njihove želje na rastući portfelj tehnologija i proizvoda koji mogu pozitivno utjecati na njihovo poslovanje.

Matija Zulj

Agrivi

Matija has founded AGRIVI - a global farm management software company with a vision to change the way food is produced, and positively impact over a billion lives by helping farmers reach sustainable, resource-efficient, and profitable production. Matija has become a farmer and planted a blueberry farm that made him aware of all the challenges farmers are facing in their production.
Today, he is a recognized entrepreneur and leader in the industry that has given keynote speeches worldwide to popularize digital agriculture. His passion for technology, agriculture and positive impact in the world set up standards for the company that is today recognizes as one of the key companies in the farm management industry by market research companies.

Ostala predavanja

AI in Agriculture

100 BIZ

Ivana Mandušić Hrupački

A1 Hrvatska d.o.o.

Ivana Mandušić Hrupački diplomirana je ekonomistica s više od 15 godina iskustva u telekom industriji, u područjima razvoja proizvoda u marketingu, razvoja korisničkih kanala podrške s naglaskom na digitalno korisničko iskustvo, te u području poslovne i digitalne transformacije, agilnog načina rada i strategije.
U svojoj karijeri vodila je velike timove i upravljala odjelima s preko 120 zaposlenika što joj je donijelo veliko iskustvo u razumijevanju izazova koje promjene donose i kako ih ljudi percipiraju. Posljednje četiri godine Ivana radi kao menadžer za digitalnu transformaciju u A1 Hrvatska gdje upravlja kros-funkcionalnim programom kroz koji stječe i primjenjuje znanja o novim tehnologijama i oblicima rada u velikim korporacijama te ima pregled svih većih promjena koje digitalna transformacija u korporaciji donosi. Teme koje se danas nalaze u programu transformacije jednog telekoma protežu se od programa "Novo Normalno" - kako se brzo prilagoditi promjeni u nepoznatom, do koordinacije svih slučajeva umjetne inteligencije u poslovnom okruženju, definiranje sadržaja internih i eksternih Meet-Upova, identificiranja novih digitalnih vještina, definiranje strategije izgradnje novih vještina budućnosti, employer branding inicijative, te mnoge druge.
Također, Ivana već četiri godine vodi inicijativu uvođenja agilnog načina rada u kojem trenutno radi 15 kros-funkcionalnih timova.

Jan Stedul

Mindsmiths d.o.o.

Podijelite s prijateljima