Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

NativeScript: Ozbiljan igrač u segmentu izrade nativnih mobilnih aplikacija

Mnoge organizacije imaju iste dileme kada odluče krenuti s izradom mobilnih aplikacija. Da li odabrati nativnu tehnologiju i uživati u benefitima performansa ili napraviti uštedu izradom hibridnih aplikacija koja će se izvršavati u web view-u uređaja. Mnogi takvi projekti završe s neuspjehom jer hibridna aplikacija ne zadovoljava performanse, a organizacije najčešće nemaju resurse i sredstva da bi uložili u specijalizirane timove po pojedinoj mobilnoj tehnologiji. Ovdje na scenu stupa NativeScript, tehnologija koja omogućava izradu nativnih mobilnih aplikacija jezikom web-a. Al ne samo korištenjem jednog jezika, već izborom korištenja JavaScripta u kombinaciji s TypeScriptom, Angular-a ili Vue-a. što ga čini prvim izborom u već postojećoj zajednici. Kombinacija ovih tehnologija omogućava nam pisanje kompletno nativnih aplikacija pomoću nativnih UI kontrola, a sama apliakcija se ponaša kao da je pisana u Xcode-u ili Android studiu. Benefiti u performansama posebno dolaze do izražaja u nativnih komponentama i animacijama. Da sumiramo, u ovoj tehnologiji možete izrađivati na jednostavan način snažne cross-platform nativne aplikacije i omogućiti korisnicima najbolje korisničko iskustvo. Kroz ovo predavanje proći ćemo sve segmente izrade jedne aplikacije koristeći Visual Studio Code i .Net Core kao backend, te dati odgovor zašto je NativeScript ljuti konkurent postojećim igračima u segmentu tehnologija izrade cross-platformskih nativnih mobilni aplikacija.

0 komentar(a)

Materijali s predavanja

Marko Šarić

Agrivi d.o.o.

Marko se bavi razvojem aplikacija, DevOps procesima te je bloger i predavač na različitim community događanjima. Primarno radi rješenja na Microsoft Stacku za Web, mobilne i Azure aplikacije. Kroz karijeru radio je na različitim projektima za domaće i inozemne klijente, te održao predavanja na nekoliko domaćih konferencija. Nositelj je nekoliko Microsoftovih certifikata na području Web Application Developmenta-a, Cloud Platform and Application Lifecycle Management-a. Radio je u različitim ulogama u projektnim timovima, od developera do team leadera i DevOps konzultanta pomažući organizacijama u kreiranju DevOps kulture i implementaciji Application Lifecycle Management procesa. Veliki je ljubitelj Apple eko-sustava, te obožava isprobavati različita Microsoftova rješenja na macOS-u. Kada je udaljen od računala bavi se brdskim biciklom ili pak rasteže prste na gitari.

Komentiranje moguće potvrđenim sudionicima konferencije kroz WinDays aplikaciju.

app.windays.hr

Podijeli s prijateljima