Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Hate for clickbait in the cloud

Danas u moru informacija, bile one relevantne ili ne, jedan ozbiljan onečišćivač informacijskog prostora su i "clickbait" vijesti.Koliko puta vam se dogodilo da ste prateći vanjska geopolitička zbivanja naletjeli na "šokantne" informacije samo da biste otvorili članak i požalili što ste ga pročitali?Možda ste otvorili članak s frapantnim citatom u naslovu i saznali da osoba to nigdje nije rekla i da je cijela stvar izvučena iz konteksta.Ili ste pak imali problema s pronalaženjem jednostavnog odgovora na pitanje je li Harry i dalje princ.Ako su vam ovi scenariji poznati onda ste vrlo vjerojatno i vi bili žrtva clickbaita.Ne možemo spriječiti da budete žrtva clickbaita,ali vam možemo ponuditi relevantnu informaciju iz teksta.Dođite na predavanje i pokazat ćemo vam kako smo razvili rješenje u Microsoft Azure cloudu temeljeno na naprednoj analitici; njegovu arhitekturu,proces dohvaćanja streamova podataka s news portala na više jezika u stvarnom vremenu i njihovu obradu kroz summarizer. Saznat ćete i kako smo Azure Databricks integrirali s drugim tehnologijama poput Pythona, Kafke i Snowflake cloud data warehouse.I ne zaboravite, morate doći - jer nećete vjerovati što ćemo vam još pokazati.

Materijali s predavanja

  • Dostupno samo sudionicima konferencije. Molimo prijavite se.

Ivo Duvnjak

POSLOVNA INTELIGENCIJA d.o.o.

Fizičar u IT-u, zaljubljenik u statistiku, napredne analize i zanimljive dijagrame. All-round player, Data engineer currently, Data scientist wannabe. Kada se ne bavi podacima, svoje vrijeme upotpunjava sportom, od toga najviše igrajući rekreativne stolno teniske lige i turnire.

Podijelite s prijateljima