Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Gruntek – inovativan spoj digitalnih mogućnosti i poljoprivrede

Projekt Gruntek pruža digitalno rješenje uzgoja organskog domaćeg povrća – i to putem digitalne platforme. Ovaj primjer "pametnog vrta" predstavlja iskorak prema digitalizaciji poljoprivrede, a iza njega stoji mali tim proaktivnih pojedinaca koji predstavljaju primjer suradnje poduzetništva i lokalne poljoprivredne zadruge.
Gruntek je nastao kao rješenje za užurbane građane koji traže aktivne izlete edukativnog karaktera i poboljšanje kvalitete života u gradu. Puno je roditelja koji svojoj djeci žele omogućiti iskustvo branja svježeg i mirisnog povrća te češćeg boravka u prirodi, a cilj Grunteka je približiti to iskustvo gradskom čovjeku. Ova web based aplikacija omogućava stvaranje, ali u isto vrijeme i podučava. Nadamo se da će evolucija Grunteka promijeniti percepciju potrošača; možda će potrošači s vremenom postati proizvođači. Takav je razvoj sve više u duhu vremena – sharing economy i sharing agriculture. Danas je teško zamisliti Gruntek koncept kao sveprisutnu pojavu u Hrvatskoj, ali nekad je bilo nezamislivo da bilo tko može voziti taksi.

Materijali s predavanja

  • Dostupno samo sudionicima konferencije. Molimo prijavite se.

Tino Prosenik

Yachtmaster Group

Podijelite s prijateljima