Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Automatizacija kontrole pristupa koristeći OpenALPR i React Native tehnologije

U glavnim uredima Serengetija u Zagrebu postoji par rampi na samom ulazu koje zagorčavaju život zaposlenicima. Pošto smo pretežito developerska tvrtka i volimo buzzworde poput Machine learning i mobile, odlučili smo se razviti DIY sustav za automatizaciju rampe, pogonjen na Raspberry Pi 3 koji će putem OpenALPR (Automatic License Plate Recongition) tehnologije prepoznavati registrirana vozila Serengeti zaposlenika. Za slučaj da automatsko prepoznavanje tablica zakaže, kao failsafe razvit ćemo i cross platform mobilnu aplikaciju (napisanu u React Native) za Android i IOS platforme pomoću kojih se može daljinski podizati rampa. Na ovom predavanju upoznati ćemo vas s tim rješenjem i pojedinačnim tehnologijama koje smo koristili.

0 komentar(a)

Materijali s predavanja

Nebojša Pongračić

SERENGETI d.o.o.

Nebojša Pongračić je čovjek koji se zadnjih desetak godina bavio tehnologijama na svim razinama informacijskih sustava, no nekako ga uvijek povuče u razvoj web aplikacija. U slobodno vrijeme je otac, alfist, ne može pustit brkove i sluša Vucu. Voli zamišljeno gledati u daljinu i duge šetnje po plaži.

Komentiranje moguće potvrđenim sudionicima konferencije kroz WinDays aplikaciju.

app.windays.hr

Podijeli s prijateljima