Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Automated Machine Learning – robotizirani proces proizvodnje predikativnih modela

U vremenu smo kad je umjetna inteligencija sve prisutnija u softverskim rješenjima. Međutim, ono što u razvoju AI baziranih rješenje predstavlja „usko grlo“ jeste izgradnja prediktivnih modela odnosno izbor optimalnih parametara za treniranje. Izbor parametara za treniranje prvenstveno je rezultat iskustva inžinjera, a za softver developera predstavlja veliki problem. Microsoft je prije nekoliko izbacio novi cloud servis koji nam omogućava da pripremimo podatke za treniranje, definišemo ulazne i izlazne vrijednosti, a da sam proces treniranja i selekciju parametara radi poseban „cloud“ servis nazvan Automated Machine Learning. U ovom predavanju biće prikazan cjelokupan proces izgradnje prediktivnog modela koristeći Automated Machine Learning.

0 komentar(a)

Materijali s predavanja

Bahrudin Hrnjica

daenet

Bahrudin Hrnjica je doktor tehničkih nauka, Microsoft MVP za Development Technologies, te senior software developer. Ima više petnaest godina iskustva u razvoju softvera na Microsoftovim tehnologijama. Područje interesovanja su mu ML algoritmi i izrada prediktivnih modela pomoću vještačkih neuronskih mreža i genetskog programiranja. U razvoju ML orijentisanih rješenja i modeliranju ima više od 10 godina iskustva. Područje interesovanja su mu i razvoj prediktivnih modela pomoću CNTK - Microsoft Cognitive Toolkit biblioteke za deep learning. Radi u različitim multidisciplinarnim timovima sa zadatkom optimizacije i odabira ML algoritma i izrada modela.
Piše blog na http://bhrnjica.net, redovno drži predavanja na domaćim i regionalnim Microsoftovim konferencijama, User grupama te Code Camp okupljanjima, a osnivač je i Bihać Developer Meetup grupe. Microsoft prepoznajuci njegov rad, dodjeljuje mu prestižnu titulu Microsoft MVP prvi put 2011 godine, koju i do danas drži.

Komentiranje moguće potvrđenim sudionicima konferencije kroz WinDays aplikaciju.

app.windays.hr

Podijeli s prijateljima