Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

Art of Troubleshooting

Kako postati guru za otkrivanje i rješavanje problema, te ostati smiren kod kritičnih incidenata kad većinu ljudi hvata panika? Da li više znači iskustvo ili mladost i brzo razmišljanje? To su samo neka od pitanja na koje će predavanje dati odgovor.

Predavanje će pokazati nekoliko zlatnih pravila za namirisati uzrok problema, od kojih je osnovno solidno i široko poznavanje osnovnih tehnologija, protokola, termina i principa kako rade informacijski sustavi, programi ili neke komponente. Koliko će vam pomoći iskustvo a koliko metodologija? Predavanje će pokazati dvije osnovne metodologije i dvije napredne metodologije otkrivanja problema.

Cilj predavanja je i pokazati 5 kratkih case study-a ili konkretnih problema sakupljenih u zadnjih 10-tak godina koji su ostali u posebno dragom sjećanju, a povezani su sa različitim Microsoft tehnologijama, od PKI-a, Active Directory-a, Exchangea, Dockera i Windows servera. Kroz nekoliko kratkih demoa, vidjet ćete kako jednostavne greške mogu uzrokovati često teško prepoznatljive probleme.

U svijetu cloud tehnologija, nevjerojatno kompleksnih sustava, vidjet ćete tipične greške mladih programera koji ne poznaju široki spektar tehnologija osim uskog područja gdje programiraju.
Kako usmjeriti mlade stručnjake koji često nemaju strpljenja za otkriti problem i pomoći im da iskoriste svoje znanje i brzinu razmišljanja u otkrivanju problema?

2 komentar(a)

Materijali s predavanja

Ratko Štibrić

ProMDM d.o.o

Ratko Štibrić, uglavnom zaljubljen u nove tehnologije, u drugoj krizi srednjih godina, ipak se počeo zanimati osim Microsoft tehnologija i za Linux bazirana rješenja, pogotovo kad je riječ o Dockeru i svemu što ga okružuje. Od svih Microsoft tehnologija, uvijek ga zanima PKI, Exchange, Windows Server, Azure, sigurnosne tehnologije oko Windows okruženja, bježi od desktopa što dalje, nažalost trenutno ne može pobjeći od mobitela. Jedan od osnivača je tvrtke ProMDM koja se osim razvoja rješenja za upravljanje mobilnim uređajima bavi rješavanjem svih problema vezanih uz certifikate na Microsoft i OpenSource platformama. Kroz puno godina bavljenja sa različitim tehnologijama, sigurnosti, uspješno i manje uspješno je bježao od posla na jedrenje, ribolov i slične aktivnosti, dok je trenutno fanatično zaljubljen u cestovne bicikle.

2 komentar(a)

Pokaži sve komentare

Komentiranje moguće potvrđenim sudionicima konferencije kroz WinDays aplikaciju.

app.windays.hr

Podijeli s prijateljima