10 stvari o Machine Learning koje svaki .NET developer treba znati

Na novom projektu na kojem trebate raditi, potrebno je integrirati neki od ML algoritama preko izrade prediktivnog modela. Klijent je dostavio podatke koje ste tražili, i nema pojma žašto su mu služili. Od vas se traži da podatke sredite i transformišete u oblik koji je pogodan za modeliranje. Sada kad su podaci spremni potrebno je izabrati neki ML algoritam (ANN, SVG, GP ili dr) za izradu modela. Jednom kada se uradi model potrebno ga integrirati u rješenje, i pustiti u proizvodnju. Ovo predavanje će u 10 koraka pokušati prezentirati šta to svaki .NET developer treba znati o Machine Learning da bi gornji scenarij mogao sprovesti u djelo.

0 komentar(a)

Materijali s predavanja

Bahrudin Hrnjica

MVP

Bahrudin Hrnjica je doktor tehničkih nauka, Microsoft MVP za Visual Studio and Development Technologies, te senior software developer. Ima više petnaest godina iskustva u razvoju softvera na Microsoftovim tehnologijama. Područje interesovanja su mu ML algoritmi i izrada prediktivnih modela pomoću vještačkih neuronskih mreža i genetskog programiranja. U razvoju ML orijentisanih rješenja i modeliranju ima više od 10 godina iskustva, a neki od open source projekata na kojima radi su GPdotNET i Learning API. Područje interesovanja su mu i razvoj prediktivnih modela pomoću CNTK - Microsoft Cognitive Toolkit biblioteke za deep learning. Radi u različitim multidisciplinarnim timovima sa zadatkom optimizacije i odabira ML algoritma i izrada modela.
Piše blog na http://bhrnjica.net, redovno drži predavanja na domacim i regionalnim Microsoftovim konferencijama, User grupama te Code Camp okupljanjima, a osnivač je i Bihać Developer Meetup grupe. Microsoft prepoznajuci njegov rad, dodjeljuje mu prestižnu titulu Microsoft MVP prvi put 2011 godine, koju i do danas drži.

Ostala predavanja

Uvod u Microsoft Cognitive Toolkit, CNTK

300 PUI

Komentiranje moguće potvrđenim sudionicima konferencije kroz WinDays aplikaciju.

Windows Phone iPhone Android

Podijeli s prijateljima