Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

SharePoint Online Health Check

U idealnom svijetu bi kreirali SharePoint Online tenant iz početka tako da slijedimo sve Microsoft Best Practices, a naši zadatci kao osoba zaduženih za održavanje Office 365 tenanta, bili bi vrlo jednostavni i bez previše stresa. Međutim u stvarnom svijetu Office 365 tenanti naslijeđuju migraciju s file shareova ili On-Premises SharePoint okoline s mnogo sistemaca i developera koji Office 365 okolinu vide na svoj način. Office 365 i SharePoint Online su živi sustavi koji se konstantno mijenjanju s korisničke perspektive i s perspektive best practicea. Ono što smo imali jučer možda nije način na koji ćemo održavati našu cloud okolinu danas. Sve ove stvari mogu rezultirati neredom na Office 365 tenantu gdje se situacija može ukratko opisati ne zna se tko pije a ne zna se tko plaća. Rješenje su redovni procesi health checka Office 365 tenanta. Na ovom ćemo predavanju opisati konkretne primjere kako se ispravno brinuti za tenant, te o kojim stvarima najviše voditi računa.

Frane Borozan

SysKit d.o.o.

Kada sam bio mali želio sam postati vozač kamion za prikupljane otpada kao i većina muške djece, ali onda na faksu i poslije sam otkrio Microsoft Remote Desktop Services, Citrix XenApp. Moji trenutni zadatci uključuju SharePoint Online, SharePoint Server i SQL servere na raznim nivoima. Danas sam i suosnivač firme SysKit d.o.o. gdje sam od 2009 godine. Volim učiti o novim tehnologijama, te su Office 365 i Azure područja koja me interesiraju danas i fokus su većinu dana. U slobodno vrijeme blogam o Microsoft tehnologijama na https://www.lemonbits.com/ privatnome blogu te sam aktivni član Microsoft TechNet zajednice.  

Matija Hanžić

SysKit d.o.o.

Matija Hanžić radi kao lead developer u tvrtci SysKit d.o.o. na razvoju vlastitih proizvoda koje koriste SharePoint i Office 365 administratori diljem svijeta. Sa SharePointom se bavi već od davne verzije SharePointa-a 2007, a danas se većinom bavi novim izazovima koje donosi cloud svijet i Office 365.