Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Novi oblik integracije sigurnosnih rješenja uz Microsoft Graph Security

Microsoft Graph Security nova je razvojna platforma kroz koju se definira pristup kontekstnim podacima za poboljšanje zaštite, integriraju i povezuju se sigurnosna upozorenja sa raznih nadzornih sustava te se konsolidiraju rješenja specijaliziranih partnera. Cilj takvog povezivanja je osigurati provođenje Threat protection zaštite, automatizirati procese i pripremiti integraciju sa SIEM rješenjem. Paralelno sa ovakvim načinom povezivanja i podizanjem sigurnosti, postoji razvojna komponenta Security API koja programerima omogućava provjeru dostupnosti sustava radi testiranja i integracije sa drugim sigurnosnim proizvodima. Konačan rezultat je jedinstvena i standardizirana konzola otvorena za razvoj novih rješenja, vrlo praktična nadzorna ploča sa integriranim alatima i konektorima za prikaz raznih oblika obavijesti te podrška za integraciju s raznim izvještajnim proizvodima.

Tomislav Poljak

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Cijeli profesionalni radni vijek radi u IT-u, gdje se svakodnevno usavršavao kroz rad u više tvrtki i na više radnih pozicija. Kao MCT trener predavao Microsoft tečajeve, zbog posla proputovao 30-tak država, a nekoliko godina pisao je za časopis Mreža. Sudjelovao je na 16 od 18 izdanja WinDays-a, uz održana predavanja zadnjih desetak godina. Proteklih 7 godina u radi u Microsoft Hrvatska, gdje najviše radi s Enterprise korisnicima na izgradnji, planiranju, konsolidaciji i optimizaciji modernih IT sustava. U proteklih godinu dana posvećen povećanju sigurnosti pri korištenju Microsoft proizvoda uz provođenje pojačanog nadzora i upravljanja pri svakodnevnoj administraciji. Povremeno do često bavi se tipičnim sportovima za srednju životnu dob: trčanje, biciklizam i planinarenje.