Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Izazovi financiranja istraživanja, razvoja i inovacija u IT sektoru

IT sektor je u Hrvatskoj, ali i u svijetu, jedan od vodećih sektora po ulaganju u istraživanje, razvoj i inovacije. Održivost našeg IT sektora usko je vezana upravo uz razvoj i komercijalizaciju vlastitih inovativnih proizvoda, no sam proces istraživanja i razvoja je vrlo dugotrajan i financijski zahtjevan. IT sektoru su na raspolaganju određene mogućnosti sufinanciranja i poticanja takvih projekata kroz EU fondove te fiskalne potpore, no tvrtke s istima nisu uvijek dovoljno upoznate. Također, postoji značajan prostor za unaprijeđenje mjera financiranja takvih projekata, posebno za IT sektor koji je u trenutnoj Strategiji pametne specijalizacije pozicioniran „horizontalno“, što znači da mnogi projekti u našem sektoru ne mogu biti sufinancirani iz EU fondova. Cilj predavanja je informirati polaznike o trenutnim mogućnostima financiranja određenih projekata u IT sektoru u RH te o planovima za iduće financijsko razdoblje 2021.-2027.

Tajana Barančić

HRVATSKI NEZAVISNI IZVOZNICI SOFTVERA (CISEx)

Tajana Barančić predsjednica je udruge Hrvatski nezavisni izvoznici softvera (CISEx), a tu poziciju obnaša na volonterskoj bazi. Direktorica je i vlasnica tvrtki Astra poslovni inženjering d.o.o. te Virtus poslovno savjetovanje koje pružaju usluge poslovnog savjetovanja i računovodstvenog praćenja za tvrtke iz IT sektora, s posebnim naglaskom na područje istraživanja, razvoja i inovacija. U zadnjih 15 godina, sudjelovala je u izradi nekoliko stotina uspješnih i financiranih projekata u IRI području, primarno u IT sektoru.