Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Digitalno sazrijevanje škola i školskog sustava

U predavanju će biti riječi o glavnim promjenama u sustavu obrazovanja, o eksperimentalnom programu Škola za život kojeg provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja te o pripremama za frontalnu primjenu novih kurikuluma u svim školama u Republici Hrvatskoj od sljedeće školske godine. Digitalno sazrijevanje škola te doprinos tehnologije u obrazovnoj reformi također je tema predavanja.

Helena Valečić

OŠ Lovre pl. Matačića

Helena Valečić, profesorica biologije, 25 godina radnog staža u školi. Zaposlena sam u OŠ Lovre pl. Matačića u Zagrebu na radnom mjestu učiteljice biologije i prirode u zvanju savjetnika. Godinu dana radila sam kao savjetnica u Kabinetu ministrice znanosti i obrazovanja. Članica sam Mentorskog tima za provedbu eksperimentalnog programa Škola za život. Sudjelujem u radu Nadzornog odbora za obrazovnu politiku i praksu pri Vijeću Europe i članica sam radne skupine unutar Mreže savjetnika za obrazovnu politiku (EPAN). Sudjelovala sam na brojnim stručnim usavršavanjima u Hrvatskoj i drugim državama Europske unije. Održala sam brojne radionice za učitelje i nastavnike uživo i u virtualnom okruženju.