Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Povećanje konkurentnosti RH u privlačenju kliničkih ispitivanja

Provođenje kliničkih ispitivanja predstavlja značajno ulaganje u okruženje te donosi znatnu neposrednu i posrednu korist za sve navedene dionike procesa (državu, bolesnike, medicinsku zajednicu i zdravstveni sustav). Hrvatska značajno zaostaje u privlačenju investicija u obliku kliničkih ispitivanja u odnosu na napredne evropske zemlje. Unutar IFI prepoznali smo u sljedećim područjima: Nacionalni stav i strategija, Proces odobravanja, kliničkih ispitivanja, Dostupnost javnih informacija, Ugovaranje, Financiranje. Smatramo da je u svakom području potrebno provesti mjere kako bi Republika Hrvatska dobila znatno povoljniju poziciju u privlačenju preko 20 milijardi USD koji se godišnje globalno investira u klinička ispitivanja.

Maja Gačić

Pfizer Croatia d.o.o.

Diplomirala je 1999.g. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pri kojem je završila i znanstveni poslijediplomski studij iz Biomedicine. Nakon pripravničkog staža i položenog državnog ispita, 2001.g. zapošljava se kao Motritelj kliničkih ispitivanja u tvrtci Pharmacia. Od 2005 -2012.g. u tvrtci Pfizer Croatia bila je na poziciji Voditeljice projekata kliničkih ispitivanja i Voditeljice odsjeka za klinička ispitivanja. Od 2016.g. odgovorna je za operativno proviđenje kliničkih ispitivanja u regiji Bugarska, Hrvatska i Srbija (uključujući Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Crnu Goru i Albaniju). Od 2008 - 2015.g. bila je predavač na tečaju Dobre kliničke prakse i provođenja kliničkih ispitivanja u organizaciji Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Predsjednica je radne skupine za klinička ispitivanja pri Inovativnoj Farmaceutskoj Inicijativi. Suosnivačica je udruge Inicijativa za klinička ispitivanja. U svrhu edukacije pacijenata i u sklopu svog rada u IFI, autorica je mrežne stranice o kliničkim ispitivanjima www.klinickaispitivanja.hr. Članica je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za farmakologiju i farmakoterapiju te Liječničke komore.