Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Lokalno ili u oblaku: VSTS protiv TFS-a i opcije migracije s TFS-a na VSTS

Visual Studio Team Services (VSTS) i Team Foundation Server (TFS) su dvije verzije istog proizvoda. VSTS je rješenje temeljeno na oblaku koje pruža skalabilnu, pouzdanu i globalno dostupnu uslugu. Garantira 99,9% dostupnost, kontinuirano ga nadzire operacijski tim, a dostupan je u lokalnim podatkovnim centrima širom svijeta. TFS je lokalno rješenje temeljeno na SQL Serveru s kojim dobivate fizičku kontrolu nad svojim podacima. Oba rješenja služe istoj svrsi: podržavaju cjelokupni životni ciklus razvoja softvera i pružaju prvorazrednu podršku za učinkovite prakse DevOps. Predavanje će predstaviti oba rješenja i analizirati njihove prednosti i mane. Usporediti ćemo sve ključne funkcionalnosti: agilne alate, sustav za verzioniranje, upravljanje izgradnjom i isporukom, alate za testiranje i dobivanje povratnih informacija te izvještavanje. Istaknuti ćemo razlike u kadencama isporuka njihovih novih verzija, opcijama licenciranja i infrastrukturi. Na temelju ove usporedbe, ponuditi ćemo preporuke za odabir odgovarajuće platforme ovisno o vašim potrebama. Bez obzira jeste li mali tim ili velika organizacija, pomoću VSTS-a možete konfigurirati kontinuiranu integraciju (CI) i kontinuiranu isporuku (CD) i biti u pogonu u roku od nekoliko minuta. Jednom kada podesite serversku infrastrukturu, postavljanje razvojnog okruženja temeljenog na TFSu također neće predstavljati problem. Zanimljiva hibridna rješenja mogu se graditi miješanjem internetskih i lokalnih značajki. Prijelaz s TFS-a na VSTS je u potpunosti podržan. Nakon ovog predavanja ćete moći donijeti potpuno informiranu odluku kada odabrati TFS, VSTS ili hibridno rješenje te kako jednostavno i učinkovito migrirati svoje podatke u oblak.

Ana Roje Ivančić

EKOBIT d.o.o.

Radi na pozicijama tehničkog konzultanta za Application Lifecycle Management (ALM) na Microsoft Team Foundation Server (TFS) odnosno Visual Studio Team Services (VSTS) platformi. Primarno se bavi implementacijom ALM okruženja za klijente, što uključuje planiranje, instalaciju, integraciju i prilagodbu okruženja, te edukaciju i dugoročno savjetovanje razvojnih timova različitih veličina. Redovito drži predavanja na domaćim i stranim konferencijama (WinDays, ATD, DevArena, ALM Days, NT Konferenca), kao i tehnološke treninge prilagođene klijentima. Sudjelovala je na raznim svjetskim konferencijama (Build, Microsoft TechEd, Microsoft PDC, Agile, ALM Forum). Ana je diplomirani inženjer matematike i računarstva, nositelj Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za Visual Studio and Development Technologies, područje Visual Studio ALM te MCSD:ALM, CSM, MCTS:TFS, MCSD.NET, MCDBA. Posjeduje iskustva voditelja razvojnih timova te višeg razvojnog inženjera na brojnim uspješnim razvojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Ujedno se intenzivno bavi tehnikama vođenja projekata i upravljanja razvojnim procesom. U slobodno vrijeme istražuje sa svojom djecom čari prirode i društva.  

Ognjen Bajić

EKOBIT d.o.o.

Ognjen Bajić je DevOps konzultant i Professional Scrum Trainer s više od 20 godina iskustva u profesionalnom razvoju softvera. Specijaliziran je za Microsoft ALM/DevOps i radi s Team Foundation Serverom (TFS) i Visual Studio Team Services (VSTS) od 2004. Ognjen pomaže timovima i organizacijama kod uvođenja agilnih alata i praksi, automatizacije i optimizacije razvojnih procesa te da ostvare izvrsnost u kontinuiranoj isporuci i DevOpsu. U radu s timovima, uz fokus na tri aspekta DevOpsa, ljude, procese i alate, vodi ih kod uvođenja profesionalnih razvojnih praksi. Predavao je na nizu međunarodnih (TechEd, Basta, ALM Days, NT Konferenca) i domaćih (svi dosadašnji Windaysi i DevArene) konferencija i radionica. Od 2006. je nositelj Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za Visual Studio i razvojne tehnologije. Posjeduje niz certifikata: PSM I i II, PSD, MCSD: ALM, MCTS:TFS, MCSD.NET, PMP.