Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Velike platforme za brzi razvoj (ne)malih aplikacija

Da tehnologije računalstva u oblaku (Cloud) omogućavaju svim korisnicima, bez obzira na njihovu veličinu ili geografsku lokaciju dostup do jednakih IT kapaciteta već je dobro poznato. Cloud, kao medij isporuke odnosno konzumacije određene usluge, osigurava efikasnu IT okolinu spremnu podnijeti različite korisničke zahtjeve. Pogledamo li suštinu tih zahtjeva, sve što krajnjem korisniku treba jest na nekakav način doći do nekog svog podatka (ma što on bio) te nad njim napraviti određenu obradu (ma što ona bila). Kako bi se omogućilo jednostavno i brzo stvoriti mehanizme za dostup do podataka i njihovu obradu – koje još nazivamo i aplikacijama - Microsoft je u proteklih godinu dana izgradio i predstavio različite platforme za razvoj inteligentnih poslovnih aplikacija. Bilo da je riječ o PowerApps ili Dynamics 365 platformi, cilj je isti – omogućiti brzi razvoj jednostavnih web i mobilnih aplikacija koje rješavaju svakodnevne probleme. Cilj ovog predavanja jest upoznati sudionike s navedenim platformama, dati pregled osnovnih funkcionalnosti i namjene svake od njih te, kroz demoe, pokazati primjere izrada aplikacija. Dodatno, ukazat ćemo i na nove poslovne modele koje ovakve platforme donose te poslovne prilike koje su prisutne oko nas.

Bojan Hadžisejdić

Nephos d.o.o.

Bojan Hadžisejdić suvlasnik je i direktor tvrtke Nephos d.o.o. čiji je fokus pomoć korisnicima i partnerima u transformaciji njihovog poslovanja adopcijom tehnologija računalstva u oblaku. Osoba je s dugogodišnjim poslovnim i tehnološkim iskustvom u IT industriji, poglavito u segmentu javne uprave. Oženjen je i otac 2 djece. U slobodno vrijeme voli putovati te fotografirati. #BeWise