Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Technology Keynote

Igor Pavleković

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Igor Pavleković radi u Microsoftu na poziciji Account Technology Strategist gdje je zadužan za provođenje tehnološke strategije etnerprise korisnika. Prije svoje karijere u Microsoftu, radio je u edukacijskoj grupi Algebra kao voditelj tehničke podrške - CTO, ali i predavač na područjima kolaboracijskih sustava (Exchange, Lync i Office 365) u sklopu MOC edukacije, te kao asistent na nekoliko kolegija na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. Na putu traženja svoje uloge u IT svijetu, bavio se je programiranjem kojeg je do danas gotovo zaboravio, a sve više pažnje i vremena posvećuje tajnama održavanja i upravljanja MS Windows serverskih sustava, MS Forefront, MS Exchange, MS Lync i Office 365 sustava, s time da su mu kolaboracijski alati, a pogotovo Exchange omiljeno područje interesa. Trenutno posjeduje MCSA, MCSE+S, MCITP i MCT. Također, nosi titulu MVP: Office 365.  

Domagoj Pavlešić

dizzy.hr

Domagoj Pavlešić se bavi programiranjem od školskih dana. Zadnjih desetak godina posvetio se web-razvoju, a u novije se vrijeme intenzivno bavi i razvojem za mobilne uređaje, preciznije platformu Windows 10. U razvoju pretežno koristi Microsoftove tehnologije s naglaskom na poštivanje standarda. Napisao je nekoliko stotina stručnih članaka i pola knjige o razvoju .NET aplikacija. Drži treninge i predavanja po konferencijama u regiji, većinom tehnološke tematike. Jedan je od voditelja korisničke grupe Developers Zagreb i ponosni Microsoft MVP za Windows Development. Osnivač je tvrtke Web-ideja d.o.o., poznatija pod brandom dizzy.hr. U slobodno vrijeme uživa s obitelji, rado putuje i igra se "sam svoj majstor" po kući.  

Tomislav Tipurić

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Tomislav je Partner Technology Strategist u Microsoftu Hrvatska te je prvenstveno zadužen za Microsoftove partnere koji cloud usluge uključuju u svoju standardnu ponudu te svoj poslovni model počinju zasnivati na Azureu, Officeu 365 i drugim Microsoftovim cloud tehnologijama. U Microsoftu je posljednjih 8 godina te je bio zadužen i za rad s razvojnim i sistemskim inženjerima na implementacijama najnovijih tehnologija. Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web aplikacija, kao samostalni stručnjak i kao razvojni inženjer u timu. Dugo godina odgovoran i za sadržaj WinDays konferencije, ove se godine nada istu pratiti uz opuštenu atmosferu uz kavicu ili kakvo drugo piće te druženje s partnerima i korisnicima. U posljednje se vrijeme ponajviše bavi Microsoft Azureom i računalstvom u oblaku općenito, tako da većinu svog vremena provodi prenoseći znanje na svim većim tehnološkim i poslovnim konferencijama u regiji predstavljajući i pozicionirajući Microsoftove proizvode u novoj eri računalstva.  

Ilija Ranogajec

COMBIS d.o.o.

Ilija Ranogajec radi kao Cloud Solution Architect u tvrtki Combis d.o.o. Posjeduje razne Microsoft industrijske certifikate te veliku većinu svog vremena provodi u istraživanju i testiranju Microsoft Azure rješenja te na osmišljavanju integracije istih unutar IT sustava korisnika.  

Filip Glavota

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Filip Glavota, rođen je 26.01.1989. u Osijeku. U osnovnoj školi pogodila ga je Kupidova strijela, a prvo što je ugledao nakon toga bilo je računalo. Od tada je zaljubljenik u tehnologiju, programiranjem se počinje baviti u srednjoj školi, a nakon toga pohađa Elektrotehnički fakultet u Osijeku. 5 godina bio je dio Microsoft Student Partner programa, a jedno vrijeme radio je kao backend developer. Nakon toga se se zapošljava u Microsoftu kao Technical Evangelist u dinamičnom okruženju koje je uvijek prepuno izazova kojima voli stati na kraj. Fokusiran je na oblačne servise na Azure platformi, a u posljednje vrijeme se bavi Machine Learningom. U slobodno vrijeme trudi se izraziti svoju kreativnost na različite načine.  

Jozo Slejko

SPAN d.o.o.

Master of Engineering in IT i radim kao Solution Architect u Span d.o.o. Posjedujem brojne MCSE certifikate i uz poznavanje većine Microsoft infrastrukturnih rješenja, specijalist sam za Azure platformu. Proučavam i testiram najnovija rješenja Azure oblaka i volim ljudima dokazivati da je računarstvo u oblaku budućnost. Uz IT, glazba je moja druga strast.  

Alen Delic

Diverto d.o.o

Alen Delić posljednjih pet godina radi u Divertu kao konzultant za informacijsku sigurnost na području strateškog razvoja i upravljanja informacijskom sigurnošću te socijalnog inženjeringa. Certificirani je Social Engineering Pentest Professional i Master's Level Social Engineering Expert.  

Vedran Lebo

Flying Penguin

Vedran Lebo zaljubljenik u OpenSource, Cloud i automatizaciju. Trenutni najveci angazman je u DevOps timu Acivision Blizzarda. Specijaliziran za Amazon Web Services i automatizaciju procesa software developmenta. Volonterski podpredsjednik HULK-a i clan splitske Startup.hr udruge koja se bavim promicanjem Splita i dalmacije u IT svijetu.  

Patrick O'Rourke

Microsoft

Patrick O’Rourke is a director within the end user services team within Microsoft IT, focused on executive communications, end user communications and readiness, and the IT Showcase program. He joined Microsoft IT in 2011, and spent his first six years in the Office of the CIO focused on IT strategy, planning and administration, scorecard reporting, and communications. Prior to joining Microsoft IT, O’Rourke spent seven years in the marketing organization for Microsoft Server and Tools Business (now called Cloud & Enterprise Business), focused on infrastructure and desktop virtualization, high-performance computing, and server management solutions. Prior to joining Microsoft, O’Rourke held various marketing positions with BEA Systems, a U.S.-based telecom division of Fujitsu, and The Hoffman Agency. O’Rourke has a master’s degree from Arizona State University, and a bachelor’s degree from University of California, Irvine. He lives in Redmond, WA, with his wife Elizabeth and two boys.  

Nenad Merdanovic

HAProxy Technologies

Senior Solution Architect za tvrtku HAProxy Technologies, koja stoji iza najrasirenijeg softverskog application delivery controllera. Godine iskustva rada na velikim infrastrukturnim projektima sa aspekta postavljanja posluziteljske infrastrukture, kao i application delivery controllera. Velicine infrastrukture se mjere u tisucama servera i milijonima upita u sekundi. Contributor u nekoliko velikih open source projekata, kao sto su HAProxy, Redis, Supervisor, Logrotate, itd. Implementirao nekoliko funkcionalnosti u SSL stack HAProxy-a koje mu poboljsavaju performanse i omogucavaju lako skaliranje.  

Julie Baldwin

Red Hat

Julie has had a long and succesful career working for and with some of Europes leading Service Providers and ISV's. She built, developed and ran the EMEA service provider program for Citrix growing from $3m- $34M in 3 years and has built and sold 3 of her own businesses successfully . Her extensive commercial knowledge, keen eye to spot opportunities and business acumen has helped service providers, end customers and partners develop solutions that have helped transform their businesses .She joined Red Hat in September 2016 to manage the Microsoft relationship accross EMEA.  

Hrvoje Bogner

Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Hrvoje Bogner radi kao sistem administrator u T-matix Solutions, volontira kao tajnik Hrvatske Udruge Linux Korisnika, volontitra u radnoj skupini za komunikacije u OpenStreetMap Foundation, zagovornik je otvorenog koda, otvorenih podataka, otvorenih standarda.