Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Stvarati ili uvesti pametne vještine?

Ovo prezentacija bavit će se razvojem ljudskih potencijala i odgovorit će na pitanje da li je bolje razviti ili 'implementirati' specijaliste koje trebate i kako biti drugačiji. Kada se spominje razvoj specijalista i eksperata ne smije se zanemariti ulogu obrazovnog sustava u RH. Osim toga neke sustave obrazovanje možete izgraditi i u vlastitoj organizaciji što će se prikazati na sustavu PBZ ITACA. Na kraju ono što muči mnoge tvrtke koje stvaraju stručnjake je kako ih zadržati. U prezentaciji će biti spomenuti neki načini koji pomažu tvrtki ili da ih zadrži (Kreacija zadržava ljude, a monotonija ih tjera) te kako da se prilagodi svijetu u kojem je odlazak stručnjaka realnost s kojom se mora računati (Brže zapošljavanje + stipendisti. Gotovo da eliminiraju problem)

Draženko Kopljar

PBZ d.d.

Po struci vojni inženjer (VTF Zagreb 1991) i bankar (2013 ZŠEM, MBA Finacije i bankarstvo), Draženko je prije svega inovator i izumitelj (Patent No. PK20060395 – USSD Mobile payments systems). Kroz cijelu svoju profesionalnu karijeru pratile su ga inovacije te transformacija poslovnih procesa i modela poslovanja intenzivnim korištenjem tehnologije. Poslovnu karijeru započinje kao inženjer u RAG Luzern, prekida je zbog sudjelovanja u domovinskom ratu, a nastavlja u vojnoj industriji. Od 1997 karijeru nastavlja u bankarstvu, baveći se uglavnom vođenjem razvoja i implementacije informacijskih sustava u bankarstvu. 2003 postaje CTO u PBZ-u, a od 2006 do danas je član uprave PBZ-a i COO. S timom od 400 inženjera, osim za PBZ, postaju IT Delivery centar za ISP grupu, koji razvija i implementira bankarske informacijske sustave za članice grupe u 11 zemalja. S fokusom na potpunu digitalizaciju i digitalnu transformaciju poslovanja, u zadnje vrijeme fokusiran je na Big data i Machine learning tehnologije. Strastveni je golfer i predsjednik Hrvatske PGA.