Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Studije slučaja - pametne učionice, gradovi i hoteli

Moderator: Tomislav Lulić, HEMA d.o.o. ##### Migracija na oblak omogućila je mobilnost poslovanja - Grad Samobor - Josip Petrić "Uprava grada Samobora sastoji se od osam različitih upravnih odjela te s preko stotinjak zaposlenika gospodari sa sedam javnih ustanova: gradskom knjižnicom, gradskim muzejom, turističkom zajednicom, pučkim otvorenim učilištem, gradskim sportskim objektima, sportskim savezom grada Samobora, te gradskom javnom vatrogasnom postrojbom. Zaposlenici gradske uprave dosad su mogli pristupiti mailovima i dokumentima jedino sa svog računala u uredu, što je predstavljalo problem, pošto se velika količina posla bazira na sastancima i terenskom radu. Zahvaljujući migraciji poslovanja u oblak, mobilnost i dostupnost više nisu problem." ##### Učioinica budućnosti - Snježana Fištović - Gimnazija Karlovac Pametna učionica / učionica budućnosti je kompletno rjesenje koje ukljucuje svu potrebnu IT opremu kako bi se “klasična” učionica zamijenila učionicom budućnosti s odgovarajucim klijentima (tableti, hibridna računala), mrežnom opremom (wireless, širokopojasni Internet) i softverom (sistemski SW, Office 365, Classroom management system). ##### Aminess TourismInSky rješenje na Microsoft Dynamics 365 platformi - Lidija Poštić - Aminess Veliki hotelski lanci, kako kapacitetom, odnosno vizijom i potencijalom, poput Lagune Novigrad (Aminess), pioniri i predvodnici prihvaćanja CRM rješenja, zainteresirani su za držanje koraka s potencijalno sve većom bazom korisnika koji su samo jedan klik udaljeni od glavnog konkurenta i koji su spremni, više nego ikad prije, podijeliti svoja iskustva s novim, potencijalnim korisnicima. Premalo je CRM dobavljača do sada bilo orijentirano na manje turističke organizacije, djelomično zbog kompleksnosti implementacije, koja je skoro pa jednaka onoj srednje velike tvrtke, a i zbog cijene koju si manje tvrtke nisu mogle priuštiti. U današnje vrijeme, odabirom softvera kao servisa, odnosno cloud rješenja, cijena uvelike pada te je takav model pružanja usluga vrlo efikasan način konzumiranja CRM rješenja. Na primjeru Aminessa možemo vidjeti kako se korisnici TourismInSky rješenja na Microsoft Dynamics 365 platformi pretvaraju u klijent-centrične kompanije i lidere digitalne transformacije. TourismInSky specifičan je poslovni paket rješenja dizajniran i razvijen za turističke kompanije, posebice hotelijerstvo te uključuje osim kontaktnog centra odnosno direktne prodaje, i grupe i alotmane kao i kon

Tomislav Lulić

HEMA d.o.o.

Uz to što je nositelj titule Microsoft MVP za Office Servers and Services (Office 365), vrijeme ga neupitno gazi. Predugo u informatičkoj industriji i često se dogodi, da ga pozovu da priča kako je nekad bilo. No, s druge strane, računarstvo u Oblaku (Cloud) je nešto što mu je smanjilo račune za struju i bavi se, s oduševljenjem, tim tipom tehnologija. Office 365 i srodna rješenja predmet su proučavanja i korištenja. Uz spomenuto, dugi niz godina bavi se primjenom metoda upravljanja IT resursima i Microsoft licenciranjem. Uživa u svirkama harmonikaša-klasičara, opsesivnom pohađanju hokejaških utakmica KHL Medveščaka i redanjem tanjura i pribora za jelo u mašinu za pranje posuđa. Voditelj New Office i EDU ITPro MS Community grupa, predavač (ATD, Windays, MS NetWorks, Kulendays, MSCommunity) kao i autor članaka u mondenim časopisima o računalima.  

Josip Petrić

Grad Samobor

 

Snjezana Fištrović

Gimnazija Karlovac

 

Matko Brankovic

Laguna Novigrad d.d.

Trenutno na poziciji Specijalist u Marketingu u tvrtki Aminess Hotels & Campsites (Laguna Novigrad d.d.), gdje osim redovnih marketinških aktivnosti vodi računa o komunikaciji na društvenim mrežama i sudjeluje u pripremi turističkih projekata. Vodi i vlastiti projekt - PR agenciju MOBO, gdje se bavi odnosima s javnošću i promocijom. Prijašnje iskustvo skupljeno je radom u Zagrebu za nekoliko PR agencija gdje je u razdoblju od 5 godina vodio projekte i komunikaciju za razne nacionalne i internacionalne kompanije.