Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Snaga digitalnog – kako tehnologija može pomoći već danas?

Svi smo svjesni činjenice da živimo u dobu digitalnih tehnologija, bez kojih je nemoguće zamisliti svakodnevni život, edukaciju i poslovanje. Ta sveprisutnost tehnologije o kojoj stalno slušamo donekle nas ostavlja i zbunjenima i nameće nam pitanje – gdje početi? Što je to što meni danas treba? Kako da moja organizacija, a i ja osobno budem produktivniji, agilniji? Kako da brže odgovorim na potrebe svojih korisnika? Sve su to apsolutno legitimna pitanja na koja lideri u digitalnim tehnologijama, poput Microsofta moraju dati odgovore. Tomislav i Igor će u ovih pola sata učiniti upravo to – na konkretnim će primjerima pokazati svu moć tehnologije bez pretjeranog tehnologiziranja, uzimajući pod prste nekoliko značajnih, svakodnevnih poslovnih scenarija i ugrađujući u njih najsvježija rješenja izašla iz prstiju inženjera iz Redmonda. Dodatnu dozu uzbudljivosti unosi i činjenica da će sve to učiniti uživo, pred svima vama

Tomislav Tipurić

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Tomislav je Partner Technology Strategist u Microsoftu Hrvatska te je prvenstveno zadužen za Microsoftove partnere koji cloud usluge uključuju u svoju standardnu ponudu te svoj poslovni model počinju zasnivati na Azureu, Officeu 365 i drugim Microsoftovim cloud tehnologijama. U Microsoftu je posljednjih 8 godina te je bio zadužen i za rad s razvojnim i sistemskim inženjerima na implementacijama najnovijih tehnologija. Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web aplikacija, kao samostalni stručnjak i kao razvojni inženjer u timu. Dugo godina odgovoran i za sadržaj WinDays konferencije, ove se godine nada istu pratiti uz opuštenu atmosferu uz kavicu ili kakvo drugo piće te druženje s partnerima i korisnicima. U posljednje se vrijeme ponajviše bavi Microsoft Azureom i računalstvom u oblaku općenito, tako da većinu svog vremena provodi prenoseći znanje na svim većim tehnološkim i poslovnim konferencijama u regiji predstavljajući i pozicionirajući Microsoftove proizvode u novoj eri računalstva.  

Igor Pavleković

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Igor Pavleković radi u Microsoftu na poziciji Account Technology Strategist gdje je zadužan za provođenje tehnološke strategije etnerprise korisnika. Prije svoje karijere u Microsoftu, radio je u edukacijskoj grupi Algebra kao voditelj tehničke podrške - CTO, ali i predavač na područjima kolaboracijskih sustava (Exchange, Lync i Office 365) u sklopu MOC edukacije, te kao asistent na nekoliko kolegija na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. Na putu traženja svoje uloge u IT svijetu, bavio se je programiranjem kojeg je do danas gotovo zaboravio, a sve više pažnje i vremena posvećuje tajnama održavanja i upravljanja MS Windows serverskih sustava, MS Forefront, MS Exchange, MS Lync i Office 365 sustava, s time da su mu kolaboracijski alati, a pogotovo Exchange omiljeno područje interesa. Trenutno posjeduje MCSA, MCSE+S, MCITP i MCT. Također, nosi titulu MVP: Office 365.