Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Nekad se plaćalo čekom - danas chatom

Svjetski trendovi u primjeni novih digitalnih kanala idu u smjeru da banke pružaju svoje usluge i servise na kanalima gdje se korisnici nalaze. Velika je ekspanzija upotrebe chat bot sistema sa uključivanjem AI (artifical intelegence) i to je novi segment koji mijenja način ponašanja korisnika i banaka. Banke žele da budu tamo gdje su i korisnici i to je korak koji je Addiko banka napravila. Viber platforma za razmjenu poruka je svjetski lider i Addiko banka sa chat bankingom postaje prva u ovoj regiji koja pored kanala komunikacije i prodaje, Viber proširuje sa pristupom bankarskim proizvodima i plaćanjima. Viber je uveo Public Account-e sa API infrastrukturom, a Addiko banka je svoju fleksibilnu cross-channel digitalnu platformu na lak i brz način povezala i pokazala put kako banke danas treba da posluju u digitalnom ekosistemu.

Velimir Stanojević

Addiko Bank d.d.

Velimir Stanojević, menadžer za razvoj digitalnih proizvoda, odgovoran je za kreiranje i realizaciju digitalne strategije na nivou cijele Addiko grupacije. Kao dio grupnog Digitalnog centra zajednički s grupnim i lokalnim odjelima za Marketing, proizvode i prodaju trasformiramo banku u banku koja je customer-centric orjetirana i unapređujemo postojeće servise i uvodimo nove, inovativne u cilju unapređenja korisničnog iskustva. Velimir posjeduje više od 12 godina iskustva u primjeni digitalnih tehnologija u bankarskom poslovanju, na različitim pozicijama, od IT-a do business lidera u područjima digitalnog bankarstvana za poslovne korisnike i građanstvo na internet, mobilnom i kontakt centar kanalima, web prezentaciji banke, digitalnim prodajnim platformama i procesima i slično.  

Relja Marković

Addiko Bank d.d.

Relja Marković je odgovoran za upravljanje razvojem aplikacija na razini grupe, za svih 6 zemalja u kojima Addiko banka posluje. U Addiko banci radi od 1999. godine gdje je počeo kao IT specijalist. Bio je voditelj je tima za direktno bankarstvo, a nakon toga i voditelj arhitekture i strategije informacijskog sustava te voditelj IT razvoja. Tijekom svoje karijere Relja je vodio razvoje najznačajnijih digitalnih projekata za korisnike bankarskih usluga u području građanstva i poslovnih subjekata te je aktivno sudjelovao u donešenju digitalne strategije za banku u Hrvatskoj, a od nedavno i za cijelu Addiko grupaciju. Diplomirao je na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu u Zagrebu.