Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Microsoft Teams - alat koji mi olakšava život

Drugog studenog 2016 godine, Satya Nadella, glavni direktor Microsofta u New Yorku je predstavio novi alat koji je sastavni dio Office 365 obitelji – Microsoft Teams. Microsoft Teams je proizvod koji na jednom mjestu omogućuje kolaboraciju timova, komunikacijom, razmjenom dokumenata, te video i audio pozivima. Microsoft ga zove chat based workspace. Glavna karakteristika mu je da se s jednog mjesta može lako i jednostavno pristupiti drugim dijelovima Office 365 paketa, kao što su SharePoint, Outlook, Planner, OneNote, te ostalim „vanjskim“ proizvodima, kao što su Trello, Twitter, Asana, Jira, Wunderlist…. Jedan od najpoznatijih konkuretnih proizvoda takve vrste je Slack, a Microsoft svoj novi proizvod zove: Slack killer. Microsoft je Teams izbacio istog dana za sve operativne sustave i uređeje (laptope, tablete, mobilne telefone za Windowse, Android i iOS). Kako radi? Dođite i vidite!

Tomislav Tipurić

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Tomislav je Partner Technology Strategist u Microsoftu Hrvatska te je prvenstveno zadužen za Microsoftove partnere koji cloud usluge uključuju u svoju standardnu ponudu te svoj poslovni model počinju zasnivati na Azureu, Officeu 365 i drugim Microsoftovim cloud tehnologijama. U Microsoftu je posljednjih 8 godina te je bio zadužen i za rad s razvojnim i sistemskim inženjerima na implementacijama najnovijih tehnologija. Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web aplikacija, kao samostalni stručnjak i kao razvojni inženjer u timu. Dugo godina odgovoran i za sadržaj WinDays konferencije, ove se godine nada istu pratiti uz opuštenu atmosferu uz kavicu ili kakvo drugo piće te druženje s partnerima i korisnicima. U posljednje se vrijeme ponajviše bavi Microsoft Azureom i računalstvom u oblaku općenito, tako da većinu svog vremena provodi prenoseći znanje na svim većim tehnološkim i poslovnim konferencijama u regiji predstavljajući i pozicionirajući Microsoftove proizvode u novoj eri računalstva.