Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Izmamite Upravi osmijeh na lice - Power BI u praksi

Koliko ste puta vidjeli model podataka koji savršeno točno prenosi podatke iz operativnih sustava, ali se u modelu nitko ne snalazi? Koliko ste se puta susreli sa voditeljima prodaje ili marketinga koji ne uspijevaju Upravi prenijeti poruku iako imaju uspješne rezultate iza sebe? Vjerujemo da uspješna prezentacija može pomoći u ostvarivanju poslovnih ciljeva – bilo da se radi o donošenju poslovnih odluka temeljenih na podacima, bilo da se radi o jasnom i nedvojbenom prezentiranju podataka. Power BI kao informatičko rješenje osmišljeno je kako bi naprednim poslovnim korisnicima omogućilo lakšu komunikaciju poslovnih poruka temeljenih na dostupnim podacima – bilo da se radi o podacima iz internog DWH sustava ili javno dostupnim podacima (npr. vremenske prognoze), ali i u svom najljepšem obliku – mashupu podataka koji prezentiraju kompletnu sliku kombinirajući razne izvore podataka. Na predavanju će biti prezentiran način transformacije izvještaja temeljenih na Excel datotekama u Power BI izvještaje i nadzorne ploče, te poslovne koristi koje tvrtke iz istog mogu ostvariti.

Vesna Opačak

KING ICT d.o.o.

Vesna provodi zadnjih 10 godina na raznim pozicijama unutar KING-ovog database tima. Prošla je sve uloge – od analitičara, inženjera operativnih baza podataka, do nedavnih aktivnosti u sklopu projekata razvoja kompleksnih BI sustava. Posebno je veseli razvoj komponenti korisničkih sučelja, te se ističe u projektima gdje IT rješenja donose prepoznatljivu poslovnu korist svojim korisnicima. Upravo zbog ovoga i predaje na temu vizualizacije podataka – komponentu izvještajnih sustava koja je često puta presudni faktor u uspješnosti projekata.  

Nataša Matošević

KING ICT d.o.o.

Nataša Matošević je Voditelj poslovnog planiranja i kontrolinga prodaje u poduzeću KING ICT. Magistrirala je Poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a na istom fakultetu završila je i Poslijediplomski specijalistički studij Financijske analize. Po završetku studija zapošljava se u kompaniji Ericsson Nikola Tesla gdje 5 godina radi na poslovnima kontrolinga, nakon čega karijeru nastavlja u KING ICT-u. Od 2017. radi i kao predavačica na studiju Digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra. Kroz rad u dinamičnom, domaćem i međunarodnom okruženju IKT tržišta i suradnju s različitim financijskim institucijama stekla je bogato iskustvo u financiranju kupaca, budžetiranju, prodajnom kontrolingu i poslovnoj analizi što ujedno predstavlja i njezino glavno područje interesa.