Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Inovacijski paradoks – kako ga prevladati i postati digitalno konkurentan

Velike korporacije prepoznaju potrebu za ulaganjem u nove trendove i inovacije, međutim vodstvo na tržištu, stabilni profiti te poznati brendovi predstavljaju jednu od najvećih prepreka pokretanju promjena te stvaranju digitalno konkurentne tvrtke. Okruženje koje potiče inovacije uključuje samostalnost i slobodu, male timove, izraženi fokus na rješavanje problema potrošača, hrabrost za eksperimentiranje te odsustvo straha od neuspjeha. Upravo je ovako okruženje teško uspostaviti unutar velikih korporacija, pa se one sve češće okreću prema poduzetnicima kako bi im dali podršku pri razvoju novih ideja, adaptacije novih tehnologija te postizanju digitalne konkurentnosti.

Blanka Zubalj

EY

Blanka je menadžerica u Odjelu IT savjetovanja u EY-u Hrvatska gdje je zaposlena od 2010. godine. U EY-u je stekla značajno iskustvo u revizijama informacijskog sustava, s posebnim naglaskom na financijsku industriju i regulatorne zahtjeve u regiji. Također, sudjelovala je i vodila različite IT savjetodavne projekte, kao što su izrade IT ciljanog operativnog modela, implementacija ISO 27001:2013, IT dubinske analize i drugi. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Menadžerska informatika. Blanka je Certificirani revizor informacijskih sustava (CISA) te je članica Udruge za reviziju i kontrolu informacijskog sustava (ISACA).