Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Uvod u tematiku: imamo li hrabrosti pisati budućnost uspješne Hrvatske?

Kada smo još ljetos započeli s planiranjem ovogodišnjih WinDaysa, odlučili smo poslovnoj konferenciji dati jedan bliski, životni smjer koji će se baviti realnim problemima hrvatskoga društva. Kroz razgovore s brojnim predsjednicima i članovima uprava uspješnih hrvatskih organizacija, odlučili smo sadržaj konferencije obilježiti trima glavnim temama – novim poslovnim modelima, upravljanjem ljudskim potencijalima i problemom nezaposlenosti mladih. U ovom kratkom izlaganju direktor sadržaja ovogodišnjih WinDaysa donijet će svoj osvrt na navedenu problematiku i uvesti nas u poslovni dio konferencije.

Tomislav Tipurić

Microsoft d.o.o.

Tomislav je Technology Evangelist u Microsoftu Hrvatska, pozicija koju bi na lokalni jezik bilo jednostavnije prevesti kao specijalist za tehnologiju s fokusom na softverske tvrtke. Njegova glavna preokupacija je promocija Microsoftove razvojne platforme – novih tehnologija iz pera razvojnih inženjera iz Redmonda te njihova implementacija u korisničkim i partnerskim scenarijima. Njegova odgovornost također su i različiti partnerski programi poput BizSparka – programa namijenjenog softverskim start-up tvrtkama. Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web aplikacija, kao samostalni stručnjak i kao razvojni inženjer u timu. U posljednje se vrijeme ponajviše bavi Microsoft Azureom i računalstvom u oblaku općenito, tako da većinu svog vremena provodi prenoseći znanje na svim većim tehnološkim i poslovnim konferencijama u regiji predstavljajući i pozicionirajući Microsoftove proizvode u novoj eri računalstva.