Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

This is Spartan!!

Nakon 19 godina i 11 verzija, Microsoft je odlučio Internet Explorer poslati u mirovinu. Njegov nasljednik je Project Spartan, potpuno novi preglednik izgrađen od nule s ciljem da pruži vrhunsko korisničko iskustvo i bude glavni preglednik na Windowsima 10. Spartan dolazi s novim HTML render engineom i bitno poboljšanim JavaScript performansama, ali i puno drugih, manje spominjanih novotarija. Predavanje će vas provesti kroz sve novosti koje Project Spartan donosi, kako krajnjem korisniku, tako i nama web developerima.

Matija Šmalcelj

RealNetworks d.o.o.

Rođen 1983. u Zagrebu, diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva smjer računarstvo. Tijekom studiranja je radio na Institutu za istraživanje mozga kao savjetnik za informatiku da bi se poslije zaposlio u firmi Pet Minuta gdje je uglavnom radio na raznim web projektima za američki RealNetworks, a ponešto i za domaće tržište. Plivao je i startup vodama radeći dvije godine kao GUI dev lead u sestrinskoj firmi ShoutEm. Trenutno dio TV tima u zagrebačkom uredu RealNetworksa gdje razvija RealPlayer Cloud Xbox aplikaciju koristeći web tehnologije i WinJS. Preferira Microsoft tehnologije, ali mu ni open source alati nisu mrski. Usprkos svakodnevnim provokacijama kolega i prijatelja, strastveno vjeruje da su HTML5 i hibridne aplikacije budućnost. Prilično dobro poznaje web i ne-web tehnologije, voli isprobavati novotarije i rješavati "nerješive" web probleme. Pasionirani windsurfer.