Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Središnja svečanost

Vedran Mornar

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

- nositelj niza računarskih kolegija koji su uvedeni u nastavne programe, kao i voditelj gotovo dvjesto diplomskih radova, desetak magistarskih radova i četiri doktorata - od 1992. godine radi kao docent, od 1998. godine kao izvanredni profesor, od 2003. godine kao redoviti profesor za istu grupu predmeta - od 1986. godine radi kao asistent za znanstveno područje Računarske znanosti za grupu predmeta Računarske znanosti - od početka 1982. godine radi kao zavodski suradnik u Zavodu za primijenjenu matematiku Elektrotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, iz kojega je potekao današnji Zavod za primijenjeno računarstvo  

Boris Lalovac

Ministarstvo financija

- 2012. - 2014. Ministarstvo financija, zamjenik ministra - 2005. - 2011. Raiffeisen Leasing, Direktor Sektora računovodstva, financija i izvještavanja - 2003. - 2004. Karbon-Nova d.o.o. Zaprešić, Zamjenik voditelja kontrolinga - 2001. - 2003. Auto-Hrvatska d.d. Zagreb, Stručni suradnik za financije - 2010. do danas - Visoka škola za financije i pravo Effectus, Zagreb, - Predavač i nositelj na kolegijima: Analiza financijskog izvještaja, Kontrola i revizija, Kontroling - 2008. do danas - Visoka poslovna škola Libertas, Zagreb - Predavač i nositelj na kolegijima: Upravljanje financijama u trgovini, Menadžment banaka, Kontroling - 2002. - 2007. Sveučilište u Splitu, studij u Zagrebu - Asistent - predavač na kolegiju Platni promet  

Tomislav Tipurić

Microsoft d.o.o.

Tomislav je Technology Evangelist u Microsoftu Hrvatska, pozicija koju bi na lokalni jezik bilo jednostavnije prevesti kao specijalist za tehnologiju s fokusom na softverske tvrtke. Njegova glavna preokupacija je promocija Microsoftove razvojne platforme – novih tehnologija iz pera razvojnih inženjera iz Redmonda te njihova implementacija u korisničkim i partnerskim scenarijima. Njegova odgovornost također su i različiti partnerski programi poput BizSparka – programa namijenjenog softverskim start-up tvrtkama. Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web aplikacija, kao samostalni stručnjak i kao razvojni inženjer u timu. U posljednje se vrijeme ponajviše bavi Microsoft Azureom i računalstvom u oblaku općenito, tako da većinu svog vremena provodi prenoseći znanje na svim većim tehnološkim i poslovnim konferencijama u regiji predstavljajući i pozicionirajući Microsoftove proizvode u novoj eri računalstva.  

Nina Baras

Microsoft d.o.o.

 

Marko Matić

Microsoft d.o.o.

Marko je novi član WinDays tima ove godine, po prvi puta u ulozi direktora Business konferencije. Nakon nekoliko regionalnih pozicija u CEE regiji, Marko je sada na poziciji MS financijskog direktora u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. S obzirom da Excel smatra svojim prirodnim okruženjem ;) voli svoje slobodno vrijeme posvetiti Business Intelligence temama.  

Ivan Vidaković

Microsoft d.o.o.

Ivan Vidaković je svoju poslovnu karijeru započeo 1984. godine na mjestu IBM sistem inženjera tvrtke Intertrade doo, a 1985. prelazi na mjesto predstavnika prodaje i marketinga. 1991. godine prelazi na funkciju IBM predstavnika za prodaju u Gulf Business Machines Oman (GBM) LLC, sa sjedištem u Omanu. Uz marketing, prodaju i razvoj poslovanja Vidaković je aktivno radio na razvoju suradnje s ključnim poslovnim partnerima i donositeljima odluka u naftnoj i bankarskoj industriji te s vladom i državnim institucijama. Preko funkcija Marketing Managera, Branch Managera i Country General Managera (CGM) Ivan je 2006. preuzeo funkciju CGMa za Oman i Jemen. Također je bio i član uprave GBM LLCa, pridonoseći razvoju ukupne strategije i razvoja poslovanja GBMa u zemljama Perzijskog zaljeva. 2001. se vraća u Hrvatsku kako bi preuzeo mjesto glavnog direktora IBMa Hrvatska, koju je tijekom narednih osam godina uspješno obnašao. 2009. godine prelazi na poziciju voditelja poslovne kontrole za središnju i istočnu Europu u (IBM CEE) gdje je bio zadužen za razvoj i implementaciju planova optimizacije za Hrvatsku, Bugarsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju, Litvu, Latviju, Estoniju, s ciljem unapređenja poslovne učinkovitosti i poslovnih rezultata uz poboljšanje sposobnosti upravljanja rizikom. Početkom 2010. godine dolazi na čelo Microsofta u Hrvatskoj. Vidaković je diplomirao matematiku i informatiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a tijekom svoje dugogodišnje i bogate karijere u IBM-u završio je niz stručnih tečaja i usavršavanja iz područja informacijskih tehnologija, računarstva i menadžmenta. Završio je Adlai E. Stevenson High School srednju školu u Praire View, Illinois, SAD gdje je osvojio i Nagradu američke matematičke asocijacije. Uz hrvatski, kao materinji jezik, Ivan Vidaković izvrsno se služi engleskim jezikom.