Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Ring u oblacima: Azure SQL vs Azure VM

Dobrodošli na SQL borbu u oblacima! U lijevom kutu stoji Azure SQL Database sa svim novostima u 2015 godini, dok u desnom kutu stoji SQL 2012/2014 kroz standardno Azure VM okruženje. Kroz nekoliko rundi tražimo pobjednika, uz atraktivne demoe novih funkcionalnosti SQL Azure platforme. Nova verzija SQL Azura se po svojoj funkcionalnosti gotovo u potpunosti približila SQL Server bazi, a u nekima i preuzima tron. Mogućnost particioniranja tablica, online indeksiranja i više Alter naredbi sa kojima se mogu izmijeniti database strukture omogućavaju lakše održavanje baza. Proširene su funkcionalnosti kroz integraciju CLRa, T-SQL windows funkcije i change tracking. In-memory columnstore podrška je bitno poboljšala performanse baze. Jedna od glavnih novosti je i Row-Level Security koji nam omogućava da implementiramo dostupnost podataka na nivou retka u tablici.

Zorko Bulić

POSLOVNA INTELIGENCIJA d.o.o.

Zorko Bulić je Vodeći konzultant u Poslovnoj Inteligenciji, sa više od 20 godina iskustva u IT-u od čega preko 10 godina u BI. Radi na zadatcima analize, procijene, konzultinga, planiranja, arhitekture i dizajna DWH i BI, data modeliranja, implementacije i optimizacije na SQL Server platformi. MCT, MCSA, MCSE.  

Igor Štefanac

Microsoft d.o.o.

Igor Štefanac radi kao konzultant u Microsoft Hrvatska. Nositelj je MCT, MCSA i MCITP certifikata za područje Business Intelligence. Više od 7 godina bavi se dizajnom, implementacijom i održavanjem DWH te pratećih BI rješenja. Bogato iskustvo stječe na projektima u različitim industrijama, u RH i inozemstvu, primarno vezanim uz data warehousing naslonjen na Microsoft SQL Server platformu. Ljubitelj glazbe i sporta, uvijek spreman za vesele rasprave.