Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Hrvatski proizvod za globalnu nišu - Surfnfries

Hrvatski je izvoz poprilično porastao u proteklih godinu dana. Novi proizvodi temeljni na inovativnim idejama imaju veliku zaslugu za to. Iako će se većina hrvatskih tvrtki morati još poprilično potruditi da njihovi proizvodi nađu svoje mjesto na globalnom tržištu, postoje svijetli primjeri poduzetnika koji već danas proizvode globalno konkurentan proizvod. Među njima nalaze se neki novi mladi ljudi koji su umjesto odlaska odabrali stvarati poduzetničku budućnost baš u Hrvatskoj, često upravo u ruiniranim industrijskim postrojenjima nekad slavnih industrijskih divova bivše Jugoslavije. U čemu je tajna njihovog uspjeha? Kako im u cijeloj priči pomaže tehnologija? Kako njihova proizvodnja utječe na lokalnu zajednicu? Koji je njihov poslovni model? Utječe li njihov uspjeh na ostale tvrtke koji su ili mogu postati njihovi partneri te na tržište rada?

Andrija Čolak

Mare Altum (Surfnfries)

Rođen u Rijeci, 1981. godine. Završio srednju Trgovačku školu u Rijeci. Nakon škole radio na lokalnoj televiziji kao voditelj glazbenih emisija. Sa 19 godina počeo raditi kao agent za nekretnine. Nakon dvije godine u svijetu nekretnina upisao fakultet u Kanadi. Za vrijeme studiranja sa 22 godine pokrenuo prvu vlastitu tvrtku u Hrvatskoj - InfoMedia koja se bavila izdavanjem prvog specijaliziranog oglasnika za nekretnine u Hrvatskoj. 2008. godine brandovi InfoNekrentine i CREM (CroatiaRealEstateMagazine) kupljeni su od strane Plavog Oglasnika odnosno Hurryet korporacije iz Turske. Nakon uspješne akvizicije pokreće brand Surf’n’Fries koji postaje uspješan franšizni koncept koji trenutno ima preko 40 objekata te posluje u 11 zemalja svijeta. Ove godine primili su priznanje iz International Franchise Assotioation u sklopu NextGen Franchising natjecanja za najboljeg mladog lidera nove generacije franšiza u natjecanju između 38 zemalja svijeta. Novi projekt u kojem sudjeluje kao suosnivač je KISHA-Prvi pametni kišobran na svijetu. U privatnom životu 1995. prvak Hrvatske u ekipnom jedrenju. Svira bas gitaru. Bavi se mnogim ekstremnim sportovima poput Kitesurfa, zmajarenja,snowboard-a te bicikliranjem. Oženjen je te ima jedno dijete.