Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Bulletproof Microsoft PKI

Active Directory Certificate Services je u većini slučajeva instaliran zbog privremene potrebe za certifikatima, a nakon toga završi kao jako bitan servis o kojem nitko ne brine, a o kojem ovisi puno infrastrukturnih servisa, a često i sam rad korisnika. Instalirati PKI servise bez planiranja i razumijevanja svih komponenti koje osigurava ADCS, u 99% slučajeva će u jednom trenutku uzrokovati kritične incidente i probleme, te zapravo smanjiti sigurnost što nije baš bio cilj na početku. Predavanje će objasniti sve kritične elemente Microsoft PKI infrastrukture, te kako implementirati "Bulletproof" PKI koristeći Windows 2012 R2 Server i ADCS koji će zadovoljiti sve sigurnosne standarde i za financijske institucije, te objasniti dileme i zamke vezane uz HSM uređaje.

Ratko Štibrić

IT.inteligentne tehnologije d.o.o.

Ratko Štibrić, dipl. ing. elektrotehnike, bavi se informatikom već 25 godina, primarno fokusiran na Microsoft tehnologije, sigurnost informacijskih sustava i reviziju, te vođenje projekata. Osim višegodišnjeg iskustva u Microsoft Services kao stariji konzultant vodeći projekte većinom u financijskom sektoru, iskustva je stjecao radeći za nekoliko Microsoft partnerskih tvrtki. Zadnjih nekoliko godina vodi privatnu tvrtku fokusiranu na mobilne tehnologije i sigurnost, pružajući usluge i rješenja bankama i telekom tvrtkama. Ratko je suosnivač tvrtke ProMDM koja se bavi razvojem MDM rješenja.