Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Analiza i upravljanje softverskom imovinom (SAM) - prvi korak prema Cloudu

Predavanje se dotiče bolne priče o softverskom inventaru kao i o pristupu snimke stanja softvera (upotreba aplikacija i određivanje prioriteta, da li je moguća migracija cjelokupnog poslovanja u Cloud, na koji način napraviti snimanje). Kako i zašto je potrebno pažljivo planiranje i razmišljanje o korekciji starih navika. I kako se migracija u Cloud (Office 365) može reflektirati u konačno sređivanje stanja. Sto se mijenja integracijom mobilnog i tradicionalnog računarstva. Koje alate koristiti i kako kroz demo?

Tomislav Lulić

PERPETUUM MOBILE d.o.o.

Rođen u Zagrebu, gdje se i školovao i još se školuje (što je prokletstvo ovog zanata). Nakon dugogodišnjeg rada u IT odjelima, bespoštednih borbi sa opremom, korisnicima i budžetima, prije nekoliko godina otkrio je računarstvo u oblaku, odnosno, popularni Cloud. Office 365, Azure i srodna rješenja su predmet proučavanja i korištenja. Uz spomenuto, dugi niz godina bavi se metodama upravljanja IT resursa i MS licenciranjem u praksi. Uživa u svirkama harmonikaša, opsesivnom pohađanju hokejaških utakmica KHL Medveščaka i slaganju tanjura i žlica u stroj za pranje posuđa.