Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Windows Server 2012 R2 - BYOD u praksi

Windows Server 2012 R2 donosi nekoliko tehnologija koje su orijentisane na podršku Bring Your Own Device (BYOD) konceptu. Work Folders, Web Application Proxy, Workspace Join, poboljšani ADFS glavne su odrednice te podrške u najnovijem serveru. Ovo predavanje se bavi praktičnim primjenama ovih tehnologija u današnjim poslovnim okruženjima.

Damir Dizdarevic

Logosoft d.o.o.

Damir Dizdarević po struci je diplomirani matematičar-informatičar, i radi kao menadžer MS CPLS edukacionog centra u kompaniji Logosoft d.o.o.,te kao predavač i autor MOC kurseva. Pored toga, povremeno radi i kao sistem dizajner za kompleksnija enterprise okruženja. Osnivač je i voditelj bosansko-hercegovačkog Microsoft Community-a. Sa Microsoft server platformama radi već zadnjih 17 godina, a posebno se specijalizirao se za Windows Server, Exchange Server, Security, mobilna i virtualizacijska rešenja. Za doprinose u prenošenju znanja o Microsoft server proizvodima, rad u community-u te veliki broj održanih predavanja, Microsoft mu je prije 7 godina dodijelio status Most Valuable Professional – MVP, a nosilac je i velikog broja tehničkih certifikata (MCSE,MCTS,MCITP,MCT) za System Center 2012, Windows Server 2012, Exchange Server 2013 te Hyper-V. Redovno predaje na mnogim Microsoftovim i drugim IT konferencijama u regiji. Redovno predaje i biva odlično ocijenjen na konferencijama u regionu kao što su MS Network, Microsoft Vizija, NT Konferenca, Windays itd. Na konferenciji Microsoft Sinergija u sedam prethodnih godina za redom bio je jedan od tri najbolja predavača po ocjenama publike. Jedan je od rijetkih predavača iz Evrope koji radi kao autor i recenzent oficijelnih MOC kurseva. U prethodnoj i ovoj godini intenzivno je već par mjeseci angažovan na izradi serije oficijelnih kurseva za Windows Server 2012 R2 i System Center 2012, a radi i kao autor kurseva za Exchange Server 2013. Pored toga, već 16 godina radi kao jedan od urednika BH Informatičkog magazina INFO, u kojem je do sada objavio preko 350 stručnih tekstova, a jedan je od rijetkih autora iz šireg regiona koji objavljuje i stručne tekstove u prestižnom Windows ITPro Magazinu (neki od tekstova su dostupni na : http://windowsitpro.com/author/damir-dizdarevic). Njegov blog o Microsoft Server proizvodima i Microsoft Learning programu dostupan je na http://dizdarevic.ba/ddamirblog.