Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Seciranje web aplikacija uz pomoć novih IE11 Developer Toolsa

Novi Internet Explorer 11 je još bolji, brži i ljepši, ali to više i nije neko iznenađenje. S druge strane, ono što jest su fenomenalni, potpuno redizajnirani Developer Toolsi koji dolaze s njim i omogućuju analizu web aplikacija sve do najsitnijih detalja. U novoj verziji se tako, uz već od prije prisutne stvari poput pregleda HTMLa i CSSa, sada može mjeriti i responzivnost sučelja, zauzeće memorije, pronalaziti najsporije javascript funkcije. Cilj ovog predavanja je, osim brzog pregleda novotarija, pokazati uživo kako pronaći i popraviti neke malo kompleksnije probleme iz stvarnog života koji uzrokuju pad performansi, slabu responzivnost sučelja, a samim time i loše korisničko iskustvo. Dobro je spomenuti i da se slični alati nalaze u Visual Studiju pa se prikazano može primjeniti i za debugiranje Windows Store aplikacija pisanih JavaScriptom.

Matija Šmalcelj

CS COMPUTER SYSTEMS d.o.o.

Rođen 1983. u Zagrebu, diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva smjer računarstvo. Tijekom studiranja je radio na Institutu za istraživanje mozga kao savjetnik za informatiku da bi se poslije zaposlio u firmi Pet Minuta gdje je uglavnom radio na raznim web projektima za američki Real Networks, a ponešto i za domaće tržište. Plivao je i startup vodama radeći dvije godine kao GUI dev lead u sestrinskoj firmi ShoutEm. Prije godinu prelazi u odjel razvoja CS Computer Systemsa razvijati AVIION, cross platform white-label OTT rješenje za distribuciju video sadržaja. Preferira Microsoft tehnologije, ali mu ni open source alati nisu mrski. Usprkos svakodnevnim provokacijama kolega i prijatelja, strastveno vjeruje da su HTML5 i hibridne aplikacije budućnost. Prilično dobro poznaje web i ne-web tehnologije, voli isprobavati novotarije i rješavati "nerješive" web probleme. Pasionirani windsurfer.