Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Rekurzija u MDX-u

Rekurzivne MDX kalkulacije, od jednostavnih do vrlo kompleksnih primjera. Kako, zašto, koje su prednosti, a koje mane tema je ovog predavanja. Poželjno je prethodno iskustvo u pisanju MDX upita i kalkulacija.

Tomislav Piasevoli

PIASEVOLI ANALITIKA d.o.o.

Tomislav Piasevoli je višegodišnji stručnjak za Business Intelligence (BI) sa specijalizacijom u Microsoft SQL Server Analysis Services (SSAS) alatu. Tijekom proteklih 10 godina uspješno je implementirao mnoga, još uvijek u upotrebi BI rješenja, stekao najviši SSAS certifikat naziva SSAS Maestro i napisao knjigu "MDX with SQL Server 2008 R2 Analysis Services: Cookbook" u izdanju Packt Publishing Ltd. Znanja stečena o izgradnji i optimizaciji analitičkih sustava koristi kako bi klijentima u regiji i šire pomogao u unaprjeđivanju poslovanja. Uz redovni posao pojavljuje se kao predavač na domaćim i stranim konferencijama, a njegov doprinos zajednici prepoznat je od strane Microsofta koji ga titulom Most Valuable Professional (MVP) nagrađuje od 2009. godine nadalje.