Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Office 365 - ActiveDirectory lokalno ili u Azure-u?

Office 365 ne može raditi bez Active Directory-a... Razlog je jednostavan, svi servisi u pozadini moraju koristiti neku platformu za pohranu atributa korisnika i grupa. A tu je i autentikacija i autorizacija korisnika. Na predavanju će biti demistificirani modeli korištenja AD-a kroz nekoliko scenarija korištenja, gdje je AD pohranjen lokalno na lokaciji korisnika, samo smješten u Windows Azure-u i sve moguće varijante navedenih kombinacija. Pričat ćemo i o Single Sign-On rješenjima i njihovim načinima implementacije korištenjem Microsoft, ali i ostalih non-Microsoft tehnologija. Sve to možete čuti, uz nekolicinu demo-a na ovom predavanju

Igor Pavleković

ALGEBRA d.o.o.

Igor Pavleković radi u edukacijskoj grupi Algebra kao voditelj tehničke podrške - CTO, ali i predavač na područjima kolaboracijskih sustava (Exchange, Lync i Office 365) u sklopu MOC edukacije, te kao asistent na nekoliko kolegija na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. Na putu traženja svoje uloge u IT svijetu, bavio se je programiranjem kojeg je do danas gotovo zaboravio, a sve više pažnje i vremena posvećuje tajnama održavanja i upravljanja MS Windows serverskih sustava, MS Forefront, MS Exchange, MS Lync i Office 365 sustava, s time da su mu kolaboracijski alati, a pogotovo Exchange omiljeno područje interesa. Trenutno posjeduje MCSA, MCSE+S, MCITP i MCT. Također, nosi titulu MVP: Office 365.