Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Mitovi, istine i laži o ulogama u procesu razvoja softvera

Razvoj softvera je vrlo opsežan pojam te vrlo često dolazi do neshvaćanja svih uloga koje su uključene u taj proces. Dok se razvojnom inženjeru čini da njegov šef ne radi ništa (tuđi posao je uvijek lakši), prodaji se čini da "techy" ekipa previše komplicira i ne razumije da se svijet ne vrti oko samog "tehničkog" razvoja softvera, voditelju projekta se čini da će sve propasti ako ih sve ne poveže... Ali da li je tu kraj? Kako na sve to gledaju korisnici i koje je njihov proces nabave softvera? U sklopu ovog predavanja pozabaviti ćemo se sa svim uobičajenim ulogama na koje se može naići prilikom razvoja softvera te pojasniti njihove zavisnosti s konačnim ciljem postizanja boljeg razumijevanja cjelokupnog projektnog tima i, što je najvažnije, samog korisnika.

Luka Gospodnetić

IN2 d.o.o.

Diplomirao je računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2004. godine. Razvojem softvera bavi se više od 10 godina. Trenutno radi kao voditelj odjela u tvrtci IN2 d.o.o. Posjeduje više Microsoft certifikata, a krajem 2009. godine stekao je i PMP certifikat. U slobodno vrijeme bavi se samogradnjom i čitanjem knjiga, dok dnevne frustracije rješava na nogometnim i košarkaškim terenima.  

Maja Rus

LIBUSOFT CICOM d.o.o.

Diplomirala je računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 2004 godine i od tada se bavi razvojem poslovnih aplikacija. Trenutno radi u poduzeću Libusoft Cicom na poziciji arhitekt IT sustava. Od ne-IT aktivnosti voli skijanje, pilates i jogu.