Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Izbjegavanje najčešćih propusta pri certifikaciji aplikacija

Razvoj modernih Windows Phone ili Windows Store aplikacija je veoma uzbudljiv proces, a želja svakog programera je da svoju aplikaciju što prije omogući dostupnom korisnicima. Upravo iz razloga da bi se korisnicima obezbijedilo kvalitetno i sigurno iskustvo prilikom korištenja aplikacija, svaka prijavljena aplikacija prolazi kroz detaljan proces testiranja i certifikacije, kako bi se potvrdilo da vaša aplikacija radi na način kako ste naveli. Ipak, često dolazi do propusta prilikom pripreme aplikacije za certifikaciju, najčešće pri objavi prve aplikacije, što dovedi do frustracija programera, posebno u slučajeva kada je neophodno ispoštovati određeni rok za objavu aplikacije. Kroz ovo predavanje bit ćete upoznati sa najčešćim propustima prilikom objave Windows Phone i Windows Store aplikacija, uz savjete kako te propuste izbjeći. Ukoliko tek trebate da objavite svoju prvu aplikaciju ili imate problema sa certifikacijom, ovo je predavanje za vas.

Enis Šahinović

Microsoft BiH

Enis Šahinović, po struci dipl. ing. elektrotehnike, radi kao Technical Evangelist pri Microsoft Bosna i Hercegovina. Osnivač je tech portala HardwareBase.net, a tokom 13-godišnje karijere, radio je još kao urednik portala InsideHW.com, te stručni saradnik u izdanjima kao što su Digital, PC Magazine, Info magazin, tbreak.com i Mreža. U periodu od 6 godina bio je i direktor marketinga za Adriatic regiju pri kompaniji Foxconn. Pored pisanja o novim tehnologijama, Microsoft softverskim rješenjima i razvojnim alatima, analizama tržišta i novim marketing inicijativama, bavi se još istraživanjem vezanim za distribuirano računarstvo i projekte kao što su Folding @ home i ClimatePrediction.net. Redovan je predavač na sastancima MSCommunity zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i na drugim tehnološkim konferencijama u regiji kao što su MS NetWork, Sinergija, Mobility Day, TechDay, WinDays i druge.