Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Its not your father’s SharePoint: BIZ (novi modaliteti suradnje među zaposlenima)

Tržište za enterprise social proizvode raste velikom brzinom, i kao da se manageri utrkuju ko će više uložiti u tu oblast. U isto vrijeme, 57% svih SharePoint instalacija je fokusirano isključivo na Enterprise Content Management i Document Management, a samo 28% tvrtki koje su implementirale SharePoint, tvrde da im je poboljšanje suradnje među zaposlenima u primarnom fokusu. Ovaj fenomen je prilično jednostavan za objasniti objasniti: načini suradnje se mijenjaju mnogo brže nego IT infrastruktura i način rada u tvrtkama. IT odjeli su oni koji, na kraju dana, moraju uložiti znatne količine vremena, znanja i novca, da prate moderne tijekove suradnje među zaposlenima. Stvara se pritisak stalnog investiranja u nove alate, da bi se zadovoljile želje kako zaposlenih, tako i managementa. A da li baš mora biti tako? Da li ćemo ustaljeni način rada promijeniti uvođenjem novog alata? Da li možemo ostvariti načine suradnje sutrašnjice, sa sredstvima koja danas imamo na raspolaganju? Nova Microsoft Office 2013 generacija proizvoda, sa SharePoint Serverom 2013 kao osnovicom, daje tvrtkama ogromne mogućnosti o ovoj oblasti, koje rijetki koriste. Ovo neće biti još jedno enterprise social predavanje, koje objašnjava prednosti ovog načina suradnje među zaposlenima. Te prednosti su u međuvremenu jako dobro poznate. Ovo predavanje će pokazati načine na koji možemo, koristeći postojeće Microsoftove proizvode i njihove tehničke mogućnosti, postići mnogo bolje rezultate u suradnji među zaposlenima, i poticati svijest da su mogućnosti suradnje na kreiranju sadržaja odavno prerasle check-in / check-out modalitete rada.

Adis Jugo

deroso solutions GmbH

Adis Jugo je Microsoft MVP za SharePoint Server, i software arhitekt sa preko dvadeset godina iskustva. Sa SharePointom (i Microsoft CMS serverom) se sreo prvi put one davne 2002. godine, a od 2006. njegov fokus je u potpunosti posvećen arhitekturi i razvoju rješenja baziranih na SharePoint tehnologiji. Adis radi kao direktor razvoja u njemačkoj tvrtci deroso Solutions, specijaliziranoj za razvoj SharePoint rješenja. Kao arhitekt vodi SharePoint projekte u nekima od najvećih njemačkih i europskih firmi. Preko deset godina je predavač kako na raznim Microsoftovim i community konferencijama u regionu (WinDays, NetWork, Sinergija, Vizija, KulenDayz, Mobility Day, MS Community konferencija u BiH...), tako i na specijaliziranim SharePoint konferencijama u Europi (Minhen, Zagreb, Dizeldorf, Berlin, Beč, Cirih, Barcelona, Kopenhagen...). Jedan je od osnivača i voditelja bosanskohercegovačke SharePoint User Grupe. Slobodno vrijeme, s obzirom da ga i nema baš puno, voli čuvati slobodnim i ne raditi ništa, osim provoditi ga sa svojom obitelji. Adisov blog, sa temama koje uključuju arhitekturu, development, planiranje i governance SharePoint rješenja nalazi se na http://www.adisjugo.com.