Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Identiteti i autentikacija A-Z u oblaku i na zemlji

Ključan dio razvoja aplikacija je odluka o autentikaciji korisnika i pohrani atributa o svakom korisniku. Kod razvoja cloud i hibridnih rješenja, autentikacija postoje još važnija i zahtjevi za integracijom sa različitim sustavima postaju sve veći izazovi za razvoj. Kako brigu o cijeloj priči maknuti iz aplikacija i stvar prepustiti sistemašima? Predavanje će dati pokazati koncepte i primjere autentikacijske infrastrukture u cloudu i u enterprise okruženju koristeći tehnologije Azure ACS, Azure Active Directory i AD-FS, te pokazati različitosti kod primjene Claims Based Autentikacije za B2B i B2C aplikacije.

Ratko Štibrić

IT.inteligentne tehnologije d.o.o.

Ratko Štibrić, dipl. ing. elektrotehnike, bavi se informatikom već 25 godina, primarno fokusiran na Microsoft tehnologije, sigurnost informacijskih sustava i reviziju, te vođenje projekata. Osim višegodišnjeg iskustva u Microsoft Services kao stariji konzultant vodeći projekte većinom u financijskom sektoru, iskustva je stjecao radeći za nekoliko Microsoft partnerskih tvrtki. Zadnjih nekoliko godina vodi privatnu tvrtku fokusiranu na mobilne tehnologije i sigurnost, pružajući usluge i rješenja bankama i telekom tvrtkama. Ratko je suosnivač tvrtke ProMDM koja se bavi razvojem MDM rješenja.