Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Dynamics AX 2012 R2 – Iskoristite agilnost i izradite vlastiti modul!

Tijekom ove prezentacije prikazati ćemo vam kako je moguće iskoristi standardnu funkcionalnost AX sustava za razvijanje specifičnog modula za potrebe praćenja preventivnog i interventnog održavanja. Modul “Technical Asset Management” je Adacta grupacija razvila na temelju svog bogatog iskustva i znanja stečenih tijekom ERP implementacija. Modul sadrži sve operativne procese potrebne u održavanju od prijave, do radnog naloga održavanja te planiranja održavanja na temelju potrebnih mjerenja koje se trebaju izvršiti za pojedino tehničko sredstvo. Pokazat ćemo kako je tehničko sredstvo povezano sa dugotrajnom imovinom kao i sa troškovnim projektima. U par koraka integrirati ćemo rješenje sa Share Point-om. Dokumentaciju potrebnu za opisivanje i praćenje preventivnog i interventnog održavanja ćemo spremati na Share Point. Pokazat ćemo kako jednostavno napraviti Windows Phone aplikaciju za potrebe prijave i evidentiranja problema u modulu održavanja! Windows Phone aplikacija koristi: Active Directory Federation Services za autentifikaciju korisnika, zure Service Bus i Access Control Service za komunikaciju prema AX -u, Dynamics AX Connector for Mobile Applications sa AX strane za prihvat podataka. Adacta grupacija je za kontrolu standarda kodiranja iskoristila Lifecycle Services koji nam u stvarnom vremenu služi za korištenje i nadzor projekta “Technical Asset Mangement”, te rješavanje određenih standarda i promjene.

Andrej Kožić

ADACTA d.o.o.

Tijekom zadnje godine studija karijeru započeo kao programer u odjelu za podršku gdje je brusio svoje ekonomsko i tehničko znanje. Nakon završetka studija izvršavao uloge programera, konzultanta, arhitekta kroz period od 5 godina i skupljao znanje iz široke lepeze poslovnih područja ERP sustava AX-a kroz verzije 2.5, 4.0, 2009 i da bi danas dočekao 2012 R2(3) širokog znanja spreman za prilagodbu rješenja korisnikovim specifičnim željama. Trenutačno radi kao konzultant za proizvodnju i logistiku u AX odjelu Adacta-e, i zamjenik voditelja AX odjela. Primarna želja mu je pratiti razvoj AX proizvoda i na temelju toga predlagati inovativna rješenja krajnjim korisnicima za poboljšanje poslovnih procesa i olakšavanje dnevnog rada.  

Ivan Kaselj

ADACTA d.o.o.

Ivan Kaselj je programer još od dana BBS-ova i 9600 modema. Preko C-a, Visual Basica, Jave, Javascripta, HTML-a, XML-a, više verzija SQL-a i ponajviše C#-a i XAML-a došetao se do X++ jezika u Microsoft Dynamics Ax rješenju. Danas kao član Adacta tima radi na ERP rješenjima. Ako pitate njegovu obitelj, u slobodno vrijeme opet programira, biciklira, pliva, wakeboarda, snowboarda, penje se po stijenama, odgaja djecu itd... Sve u svemu, čudna neka biljka. Više profesionalnih podataka slobodno pročitajte na LinkedIn profilu.