Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Big Data u praksi

Na predavanju ćemo pokazati jedan relativno jednostavan primjer za big data tehnologije u praksi - od dohvaćanja podataka u realnom vremenu sa društvenih mreža (Twitter), do obrade tih podataka u Hadoop clusteru i analize kroz BI alate kao što su Excel, PowerView i PowerMap. Primjer će biti baziran na fiktivnoj kampanji za američkog predsjednika Obamu, a cilj je pokazati kako big data može pomoći u realnim zadacima s kojima se IT može susresti.

Luka Lovosevic

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2008. godine, smjer računarstvo, a trenutno je student IT menadžmenta na Ekonomskom fakultetu. Nakon fakulteta radio je u Infodomu kao senior software developer, a u Microsoft Hrvatska zaposlen na poziciji konzultanta za .NET, SQL Server i Business Intelligence. U sklopu rada u Microsoftu sudjeluje u velikim projektima u financijskoj industriji i javnom sektoru. Glavna preokupacija su razvoj za web, mobilne platforme i big data. U slobodno vrijeme pokušava održati kondiciju i družiti se s prijateljima u offline svijetu :-)  

Antonio Faletar

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Diplomirao računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te završio poslijediplomski studij IT menadžmenta na Ekonomskom fakultetu. Nakon FER-a radio u APIS IT kao razvojni inženjer otkrivajući čari kombiniranja Microsoft tehnologija s Oracle i DB2 u GIS aplikacijama. U Microsoft Hrvatska je od 2012. i radi većinu vremena na .NET i SQL Server tehnologijama. U slobodno vrijeme troši višak energije u teretani ili na biciklu.