Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

BI kao podloga za izvještavanje iz aplikacije

Jeste li se ikad susreli s kompleksnim izvještajima? Jeste li morali dorađivati takve izvještaje? Ako jeste, znate da to nije nimalo lagan posao. Ako u pozadini vašeg rješenja stoje veliki i kompleksni SQL upiti da biste dobili unaprijed definirane izvještaje, postoji i bolji način. Microsoft SQL Server platforma osim relacijske baze ima dodatne komponente koje se najčešće zanemaruju. U ovom predavanju pokazat ćemo kako iskoristiti neke od njih, SSAS (Analysis Services) i SSIS (Integration Services), da bi izvještavanje iz aplikacije pisane u C# drastično pojednostavili i unaprijedili. Predavanje će na konkretnim primjerima pokazati sve prednosti i pokoju manu takve arhitekture.

Dragutin Vdović

42, USLUŽNI OBRT

Dragutin Vdović svoju IT karijeru počeo je 1999. godine kao dio tima koji je instalirao osnovnu infrastrukturu VIPnetovog IT-a. Ubrzo zatim fokusira se na razvoj softvera i za istog klijenta isporučuje aplikaciju za planiranje izgradnje GSM mreže razvijenu u suradnji s konzultantima tvrtke Western Wireless. Godine 2004. Dragutin osniva tvrtku i naziva je „42“ (u konzultaciji s čuvenim kompjutorom Deep Thought). Naziv se pokazao opravdanim jer je tvrtka uspjela odgovoriti na potrebe klijenata kao što su RBA, Kamgrad, Dalekovod, Prima Solvent, Super Sport, Bonfanti (Julius Meinl) i drugi. Svoje 20-godišnje iskustvo u programiranju (C++, C#), bazama podataka (SQL Serveru) i razvoju višeslojnih aplikacija, pretočio je u aplikacije za projektiranje dalekovodnih stupova, program e-Bonus za nagrađivanje djelatnika, CRM sustav za praćenje naplate potraživanja, softver za klađenje i niz manjih rješenja. Uz razvoj aplikacija aktivno je sudjelovao u projektiranju i izgradnji infrastrukture svojih klijenata. U slobodno vrijeme bavi se alpinizmom te je sudjelovao u izradi web rješenja za on-line vođenje alpinističkih kartona.  

Tomislav Piasevoli

PIASEVOLI ANALITIKA d.o.o.

Tomislav Piasevoli je višegodišnji stručnjak za Business Intelligence (BI) sa specijalizacijom u Microsoft SQL Server Analysis Services (SSAS) alatu. Tijekom proteklih 10 godina uspješno je implementirao mnoga, još uvijek u upotrebi BI rješenja, stekao najviši SSAS certifikat naziva SSAS Maestro i napisao knjigu "MDX with SQL Server 2008 R2 Analysis Services: Cookbook" u izdanju Packt Publishing Ltd. Znanja stečena o izgradnji i optimizaciji analitičkih sustava koristi kako bi klijentima u regiji i šire pomogao u unaprjeđivanju poslovanja. Uz redovni posao pojavljuje se kao predavač na domaćim i stranim konferencijama, a njegov doprinos zajednici prepoznat je od strane Microsofta koji ga titulom Most Valuable Professional (MVP) nagrađuje od 2009. godine nadalje.